Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fotojenik, olmanın, yolu

Fotojenik Olmanın 5 Yolu

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fotojenik Olmanın 5 Yolu

1 Adım

Eğer her hangi bir yönlendirme olmaksızın erkeklerin ve kadınların doğal duruşlarını gözlemleyecek olursan sizde farkedeceksiniz ki arada büyük bir fark mevcuttur Bayanlar genellikle ağırlıklarını tek ayakları üzerine yoğunlaştırarlar Bu şekilde vücutları biraz döner, omuzlar biraz yükselir ve kafa az bir miktar döner Bu duruş her hangi bir fotoğrafa, fotoğrafın daha ilgi çekici ve doğal gözükmesini sağlayacak bir boyutu anında ekler

Öte yandan, Erkekler olarak genellikle yüzümüzü direk olarak kameraya döneriz ve ağırlığımızı iki ayağımız üzerine veririz Bunun sonucunda ise o hiç sevemediğimiz, doğal gözükmeyen, katı ve çok sade fotoğraflar ortaya çıkar

İşte bunun çözümü

Eğer ayakta duruyorsanız; kameraya dik durmayın, hafifçe dönün ve ağırlığınızı tek ayak üzerine verin Aptalca hissetmenizi sağlayabilir ama daha iyi gözükeceksiniz

Eğer oturuyorsanız; bir yana doğru az bir miktar vücudunuzu döndürün

2 Adım

Kameraya doğru biraz eğilin Bunu yapmanız fotoğrafa daha doğal bir hava katacak, daha ilgi çekici gözükmesini sağlayıp bir boyut ekleyecektir Bir ceylanınki gibi uzun bir boynunuz olduğunu düşünün ve çenenizi biraz aşağı doğru eğin Bu sayede kameranın direk olarak burun deliklerinizi görüntülemesini ve iki çeneniz varmış gibi bir görüntü çıkmasını engellemiş olursunuz

3 Adım

Duruşunuzu nasıl değiştirebileceğinizi öğrenin Duruş değiştirmekten kasıt ise, 1 seviyeden 5 seviyeye geçmeyi bilip, fotoğraflarda hazırlıksız yakalanmış gibi bakmaktansa neşeli ve doğal bir görünüm çizmektir

Mankenler bu işin eğitimini alarak tetiklenmiş bir tepkiye sahip olmayı öğrenirler Yani fotoğrafları çekileceği anda, bakımsız bir halde olsalar dahi bir kalp atışı kadar hızlı bir şekilde hemen 1 seviyeden 5 seviyeye geçerler Bir tepkiyi tetiklemek sizi iyi gösterecek şeylerin bir hatırlatıcısıdır İnanın yada inanmayın ama yıllar içinde bulduğumuz en başarılı tetikleyici yanağın mıncıklanmasıdır! Gerçekten iyi bir yol çünkü dikkat çekmiyor Evet, tam okuduğunuz gibi, yanaklarınızı aynı anda mıncıklayın Bekleyin, denemeden hemen alay etmeyin Ne kadar etkili olduğunu görmek için şunu deneyin birisinden sandalyeye oturmasını ve yanaklarını mıncıklamasını isteyin Bunun üzerine hemen gülüp “tamam, şimdi ne olacak” demeyecek bir kişiyle bile karşılaşmadım

4 Adım

Gülümsemeyi öğrenin İnsanlar genellikle kocaman gülücükler attıkları fotoğraflarından hoşlanmazlar Çok büyük gülücükler genelde ağızlardaki sakızları ortaya çıkartır ve gözlerinizin kısılmasına neden olur

5 Adım

Asla direk olarak merceğe bakmayın Her zaman merceğin biraz üstüne doğru bakın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com