![]() |
Sivil Toplum Kuruluşları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sivil Toplum KuruluşlarıSivil Toplum Kuruluşları listesi - Sivil Toplum Kuruluşları isimleri Vakıflar # 1884 Vakfı # AÇEV - Anne Çocuk Eğitim Vakfı # Açık Toplum Vakfı # Adıyamanlılar Vakfı # AFS Türk Kültür Vakfı # AFTUD - Anadolu Folklor, Turizm ve Dayanışma Vakfı # AGV - Adana Güçbirliği Vakfı # Ahi Mahmut Veli Keçeci Vakfı # Ahilik Vakfı # AİP - Acil İhtiyaç Projesi Vakfı # AK-EL - Akçadağ-Elbistan Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı # AKHAV - Akdeniz Kan Hastalıkları Vakfı # AKKEV - Asım Kocabıyık Kültür ve Eğitim Vakfı # AKVİL - Avrasya Kültür İşbirliği ve İş Lobisi Vakfı # Akyurt Vakfı # Alan Kültür ve Yardım Vakfı # Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı # Alkı Nokta Körler Vakfı # Alucra Vakfı # ALV - Avusturya Liseliler Vakfı # Alzheimer Vakfı # Anadolu Aydınlanma Vakfı # Anadolu Böbrek Vakfı # Anadolu Eğitim, Kültür ve Bilim Vakfı # Anadolu Vakfı # Ankara Hukuklular Vakfı # Ankaralılar Vakfı # Anna Lindh Vakfı # Anne ve Bebek Sağlığı Vakfı # Antalya Üniversite Destekleme Vakfı # Arguvan Vakfı # Arhavililer Vakfı # ARI Vakfı # Artvinliler Hizmet Vakfı # Assos Vakfı # Atatürk Vakfı # ATAV - Antalya Tanıtım Vakfı # ATGV - Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı # Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı # Avrasya Etnografya Vakfı # Aybay Hukuk Araştırmaları Vakfı # Aydın Doğan Vakfı # Aydın Vakfı # Ayhan Şahenk Vakfı # Aziz Mahmud Hudayi Vakfı # Bakırköy Musiki Vakfı # Bakırköyspor Vakfı # Balıkesir Üniversitesi Vakfı # Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı # Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı # BBV - Bolu Bağışçılar Vakfı # Bereket Vakfı # BERKSAV - Bergama Kültür ve Sanat Vakfı # BETAV - Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı # Beyaz Nokta Vakfı # Beykoz Vakfı # BİSAV - Bilim Sanat Vakfı # BİTAV - Bilimsel ve Teknik Araştırma Vakfı # BKSTV - Bursa Kültür ve Sanat Vakfı # BLÇV - Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı # Bodrum Sağlık Vakfı # Bolvadinliler Dayanışma Vakfı # BOYTAV - Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı # Bozkırlılar Vakfı # BSV - Başak Kültür ve Sanat Vakfı # Bursa Kültür Vakfı # BÜVAK - Boğaziçi Üniversitesi Vakfı # Büyük Selçuklu Kültür ve Eğitim Vakfı # BYV - boğaziçi Yöneticiler Vakfı # Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı # Cam Ocağı Vakfı # CANEV Vakfı # Celal bayar Üniversitesi Yüksek Öğrenim Vakfı # Cem Vakfı # Coşkunöz Eğitim Vakfı # Cüzzamla Savaş Vakfı # Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı # Çamlıhemşin Vakfı # Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı # Çayeli Vakfı # ÇBV - Çocuk Böbrek Vakfı # ÇEKOVA - Çevre Koruma Vakfı # ÇEKÜL Vakfı # ÇEKVA - Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı # ÇEV - Çağdaş Eğitim Vakfı # ÇEVKO - Çevre Koruma Vakfı # ÇEVKOR - Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı # Çocuk Vakfı # Davulalan KöyüVakfı # DECEV - TCDD Çalışanları ve Emeklileri Yardımlaşma Vakfı # DENBİR - Denizlililer Birliği Eğitim ve KültürVakfı # Devlet Su İşleri Vakfı # DHMİ Mensupları Yardımlaşma Vakfı # DİTAV - Diyarsakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı # Diyabet Vakfı # DOÇEV - Doğa ve Çevre Vakfı # Dost Yaşam Down Sendromu Vakfı # DTEV - Dünya Türkmenleri Eğitim Vakfı # DÜTİV - Dünya Türk İşadamları Vakfı # EÇEV - Ege Çağdaş Eğitim Vakfı # Ege Orman Vakfı # Ege Sağlık Vakfı # EGEV - Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı # Ekşioğlu Vakfı # Elginkan Vakfı # Emel Kırım Vakfı # Enformasyon ve Dökümantasyon Hizmetleri Vakfı # ENKA Vakfı # Erbil Vakfı # ERÇEV - Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı # Erdemir Vakfı # Erzincan Üniversite Vakfı # Erzurumlular Vakfı # ESBAV - Eğitim, Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı # Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı # Eymir Kültür Vakfı # Eyüp Musiki Vakfı # FEV - Fiziksel Engelliler Vakfı # Feyziye Mektepleri Vakfı # Finans Kulüp - Finans Yöneticileri Vakfı # Fotoğraf Vakfı # Galatasaraylılar Yardımlaşma Vakfı # GAYE - Gümüşhaneli Araştırma, Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı # Gazi Üniversitesi Vakfı # Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı # Gaziantep Yardım Vakfı # GCV - Geleceğimizin Çocukları Vakfı # Genç Başarı Eğitim Vakfı # GEV - Galatasaray Eğitim Vakfı # Geyre Vakfı # Gölova Vakfı # Göz Vakfı # GÜMVAK - Gümrük Vakfı # Güney Vakfı # Gürpınar İlim ve Hizmet Vakfı # Gürün Kültür Vakfı # Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı # GYV - Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı # Hacettepe Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı # Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı # Hakkı Ekşi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı # Halime Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Vakfı # Hayat Vakfı # Hekimler Vakfı # HOREV - Mehmet Emin Horoz Eğitim Vakfı # Hubyar Vakfı # Hulusi Efendi Vakfı # Hüsnü Özyeğin Vakfı # İbrahim Çeçen Vakfı # ICEP Burs Vakfı # İÇEV - El Sanatları ve Eğitim Vakfı # İDER - İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı # İDİV - İnsan Dost İhsan Vakfı # IHH - İnsani Yardım Vakfı # İhlas Vakfı # İİKV - İstanbul İlim ve Kültür Vakfı # İKCV - İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı # İKGV - İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı # İKSEV - İzmir Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı # İKSV - İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı # İktisatlılar Vakfı # İKV - İktisadi Kalkınma Vakfı # İletişimliler Vakfı # İLKYAR - İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı # İMEV - İstanbul Marmara Eğitim Vakfı # İnsan Vakfı # İNSEV - İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı # İPKV - İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı # İş Dünyası Vakfı # İSEGEV - İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı # İSKAV - Isıtma, Soğutma, Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı # İşletme İktisadı Enstitüsü Araştırma ve Yardım Vakfı # İSMAV - İstanbul Maliye Vakfı # İSOV - İstanbul Sanayi Odası Vakfı # Isparta Sütçüler İlçesi Vakfı # İstanbul Çocukları Vakfı # İstanbul Dijital Kültür ve Sanat Vakfı # İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı # İstanbul Trafik Vakfı # İSTEK Vakfı # İTÜ Vakfı # İVAK - İtfaiye Vakfı # İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı # İzmirgücü Spor Vakfı # İzollu Vakfı # İzzet Baysal Vakfı # Jandarma Asayiş Vakfı # Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı # KAÇUV - Kanserli Çocuklara Umut Vakfı # Kadıköy İrfan Vakfı # Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı # Kadir Has Vakfı # Kafkas Vakfı # Kahramanmaraş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı # KALEV - Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı # Kalkandere Eğitim, Sağlık, Çevre ve Kültür Vakfı # Kalyoncu Vakfı # Kamer Vakfı # Kansere Umut Vakfı # Kanuni Vakfı # Karacasu Vakfı # Karadeniz Eğitim, Kültür ve Çevre Koruma Vakfı # Karahallılar Vakfı # Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı # Kartal Cemevi Vakfı # Kartal Vakfı # KASEV - Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı # KAV - Kamu Araştırmaları Vakfı # KAV - Kanser Araştırma Vakfı # KAV - Karayolları Vakfı # KAV - Kültürel Araştırmalar Vakfı # Kavram Eğitim Vakfı # Kayseri Eğitim ve Kültür Vakfı # Kazak Türkleri Vakfı # Kazım Karabekir Paşa Vakfı # KEDV - Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı # Kemal Saraçoğlu Vakfı # Kerkük Vakfı # Kemer Turizm Tanıtım Vakfı # KEV - Köksal Eğitim Vakfı # Kırşehir Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı # Kızılcabölük Vakfı # KKTC Özel Eğitim Vakfı # Klasik Türk Sanatları Vakfı # Koç Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı # KÖKSEV - KÖK Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Vakfı # Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı # Köy Hizmetleri Vakfı # KTEV - Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı # KTÜ Vakfı # Küçükalioğlu Vakfı # Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı # Lokman Hekim Vakfı # LÖSEV - Lösemili Çocuklar Vakfı # Lozam Mübadilleri Vakfı # Macahel Vakfı # MAG - Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı # Malatya Eğitim Vakfı # Maliye Hesap Uzmanları Vakfı # MAREV - Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı # Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı # Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı # Matematik Vakfı # Mavi Hilal Vakfı # Mehmet Zorlu Vakfı # Mehmetçik Vakfı # MEKSA - Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı # Memurlar Vakfı # Merkez Bilgi Alanı Vakfı # Mersin Çevre Koruma Vakfı # Merzifon Vakfı # MESEV - Milli Eğitim Sağlık Vakfı # MESS Eğitim Vakfı # MESVAK - Mesudiyeliler Birliği Hizmet Vakfı # MEV - Milli Eğitim Vakfı # MEVA - Meme Vakfı # Milli Değerleri Vakfı # Mimarlık Vakfı # Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı # Mühendisler Vakfı # Vakfı # Mülkiyeliler Birliği Vakfı # Muş Eğitim ve Kalkınma Vakfı # Mustafa Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı # Naili Moran Atletizm Eğitimi Vakfı # Nallıhan Vakfı # Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı # Nejat Eczacıbaşı Vakfı # Nesin Vakfı # Neve Şalom Sinagogu Vakfı # Nezih Danyal Karikatür Vakfı # NOBİVA - Türkiye Nörolojik Bilimler Vakfı # Nurol Eğitim, Kültür ve Spor Vakfı # Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı # ÖRAV - Öğretmen Akademisi Vakfı # Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı # Ordulular Vakfı # Osmaniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı # Osmanlı Araştırmaları Vakfı # ÖZEV - Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı # Özkonaklılar Vakfı # Özürlüler Vakfı # Pilotlar Vakfı # PİYAV - PTT İşçileri Sosyal Yardımlaşma Vakfı # PTT Vakfı # Reklamcılık Vakfı # Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı # Rumeli Eğitim Vakfı # Rumeli Türkleri Vakfı # Sabancı Vakfı # Sağlık Vakfı # Şahinler Vakfı # SAJEV - Saint Joseph Lisesi EğitimVakfı # Sakarya Üniversitesi Vakfı # SAMTAY Vakfı # Sandıklılar Vakfı # Sani Konukoğlu Vakfı # Şanlıurfa Vakfı # SAV - Sosyal Araştırmalar Vakfı # Sedat Yazıcı Riva Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı # Şefkat Vakfı # Selçuk Üniversitesi Vakfı # Selçuklu Sosyal Güvenlik, Eğitim ve Kültür Vakfı # Sema Yazar Gençlik Vakfı # Semiha Berksoy Opera Vakfı # Semiha Şakir Vakfı # Senirkent Yükseliş Vakfı # SETAV - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı # SEV - Sağlık ve Eğitim Vakfı # Sevda-Cenap And Müzik Vakfı # Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı # Sıcak Yuva Vakfı # Siemens Vakfı # SİMA Doğu Karadenizliler Hizmet Vakfı # Sıtkı Koçman Vakfı # Sivas Cem Vakfı # Sivaslılar Vakfı # Sivrihisar Eğitim Vakfı # Siyasal Vakfı # SKSV - Selüloz ve Kağıt Sanayi Vakfı # SODAV - Sosyal hizmet Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı # SODEV - Sosyal Demokrasi Vakfı # Vakfı # SSV - Sigarayla Savaşanlar Vakfı # SSYV Vakfı # Su Vakfı # Suna ve İnan Kıraç Vakfı # Sağlıkta Umut Vakfı # SYDV - Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı # TAÇ - Türkiye Anıt, Çevre, Turizm Değerlerini Koruma Vakfı # TAKVA - Tarımsal Kalkınma Vakfı # TAPV - Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı # Tarih Vakfı # Tarih ve Tabiat Vakfı # Taşkent Dayanışma ve Kültür Vakfı # TBV - Türk Böbrek Vakfı # TBV - Türkiye Bilişim Vakfı # TÇYÖV - Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı # TÇV - Türkiye Çevre Vakfı # TDV - Türk Dış ticaret Vakfı # TDV - Türkiye Deprem Vakfı # TEDMER - Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı # TEGV - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı # TEK Vakfı # TEKEV - Teknik Eğitim Vakfı # Tekfen Vakfı # TEMA Vakfı # TEMEV - Temiz Enerji Vakfı # TEPAV - Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı # Terakki Vakfı # TESAV - Toplumsal Ekonomik, Siyasal Araştırmalar Vakfı # TESEV - Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı # TESYEV - Türkiye Engelliler Eğitim, Yardım ve Spor Vakfı # TEV - Türk Eğitim Vakfı # TFV - Türk Fizik Vakfı # TGV - Türkiye Gastroenteroloji Vakfı # THY Personeli Sosyal Yardım Vakfı # TİHV - Türkiye İnsan Hakları Vakfı # TINA - Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı # TİSVA - Türkiye İsrafı Önleme Vakfı # TİV - Türk İdareciler Vakfı # TİV - Türkiye İşitme ve Konuşma Rehabilitasyon Vakfı # TİVAK - Türkiye İnfertiliteVakfı # TJV - Türk-Japon Vakfı # TKHV - Türk Kültürüne Hizmet Vakfı # TKV - Türk Kalp Vakfı # TKV - Türkiye Kalkınma Vakfı # TOÇEV - Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı # TODEV - türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı # TOG - Toplum Gönüllüleri Vakfı # TOHAV - Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı # Tohum Otizm Vakfı # Tokat Vakfı # Tomarzalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı # TOSYÖV Vakfı # TOV - Türk Onkoloji Vakfı # TOVAK - Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı # TPAO Personeli Vakfı # Trabzon Vakfı # Troia Vakfı # TÇSV - Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı # TSEV - Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı # TSK Dayanışma Vakfı # TSK Eğitim Vakfı # TSK Elele Vakfı # TSK Sağlık Vakfı # TSKGV - Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı # TTGV - Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı # TÜÇEV - Türkiye Çevre Koruma Vakfı # TUDAV - Turizm Dayanışma Vakfı # TÜDAV - Türk Deniz Araştırmaları Vakfı # TÜGEV - Türk Geriatri Vakfı # TÜKÇEV - Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı # TÜRÇEV - Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı # TÜREV - Türkiye Engelliler Vakfı # Turizm Geliştirme Vakfı # Türk Diabet ve Obezite Vakfı # Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı # Türk Edebiyat Vakfı # Türk Gençlik Vakfı # Türk Geriatri Vakfı # Türk-Gürcü Eğitim, Kültür Vakfı # Türk Halkları Medeniyeti Vakfı # Türk Musikisi Vakfı # Türk Tekstil Vakfı # Türk telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı # Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı # Türk Yelken Vakfı # Türkiye Avrupa Vakfı # Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı # Türkiye DiyanetVakfı # Türkiye Gaziler Vakfı # Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı # Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı # Türkiye Vodafone Vakfı # Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı # TÜRSAK - Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı # TÜSEV - Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı # TÜSTAV - Türkiye Sosyal Tarih Vakfı # TÜTAV _ Türk Tanıtma Vakfı # TÜTEV - Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı # TÜTEV - Türkiye Trafik Eğitimini Geliştirme Vakfı # TÜYAK - Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı # TZH Vakfı # TZV - Türkiye Zeka Vakfı # Ulaslararası Hrant Dink Vakfı # UMAG - Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı # Umut Vakfı # UPAV - Ulusal Politika Araştırmaları Vakfı # Van Vakfı # Vefa Lisesi Eğitim Vakfı # Vehbi Koç Vakfı # Wikimedia Vakfı # WWF Türkiye # Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı # YEKÜV - 21 Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı # Yeşildağ Kültür ve Yardımlaşma Vakfı # YMGV - Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı # Yomra Kalkınma ve Dayanışma Vakfı # YÖRET - Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma Vakfı # YTÜV - Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı # Yunus Emre Kültür Vakfı # Yunus Emre Vakfı # Zehra Vakfı # ZİÇEV - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Dernekler # 100 Yıl Beşiktaşlılar Derneği # 127 Mimarlar Derneği # 911 Arama Kurtarma Derneği # 1907 Fenerbahçe Derneği # AB-Türkiye İşbirliği Derneği # Abhaz Derneği # Acil Tıp Teknisyenleri Derneği # Adalet ve Hukuk Derneği # ADD - Atatürkçü Düşünce Derneği # Adli Bilimciler Derneği # Adrenalin Derneği # ADSİAD - Adana Sanayici ve İşadamları Derneği # AGİT - Anadolu Girişimci İşadamları Derneği # AGİD - Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği # AHDER - Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği # Ahıska Türkleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği # AKA - Arama Kurtarma Araştırma Derneği # AKDER - Akışkan Gücü Derneği # Aktüerler Derneği # Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği # AKUT - Arama Kurtarma Derneği # Akvaristler Derneği # Alman Çoban Köpekleri Derneği # Alman Kültür Derneği # Alternatif Eğitim Derneği # Amerikan Kültür Derneği # AMPD - Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği # Anadolu Güvercin Kültürü Derneği # Anadolu Karikatürcüler Derneği # Anatomi Derneği # ANGİAD - Ankara Genç İşadamları Derneği # Ankere Exlibris Derneği # Ankara Fen Liseliler Derneği # Ankara Mikrobiyoloji Derneği # Ankara Reklamcılar Derneği # Ankara Üniversiteliler Derneği # ANSİAD - Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği # Antibiyotik ve Kemoterapi Derneği # Araknoloji Derneği # Aralık Derneği # Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği # ARED - Açıkhava Reklamcıları Derneği # Arkeologlar Derneği # Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği # ASD - Ambalaj Sanayicileri Derneği # ASİAD - Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği # ASİD - Akdeniz Sağlık İdarecileri Derneği # Aşiyan Musiki Derneği # ASKON - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği # ATUDER - Acil Tıp Uzmanları Derneği # Avusturya Liseliler Derneği # AYD - Alışveriş Merkezi YatırımcılarıDerneği # AYDER - Alternatif Yaşam Derneği # AYSAD - Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği # Azerbaycan Kültür Derneği # BAHÇEDER - Bahçe Bitkileri Derneği # Balkan Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği # Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği # Barış Derneği # BASİAD - Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği # Basketbol Hakemleri Derneği # Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği # Belediyeler Derneği # Beyazay Derneği # Beyin Araştırmaları Derneği # BİAD - Bakırköy İşadamları Derneği # Bilgi Güvenliği Derneği # Bilgi Paylaşım Derneği # Bilimsel Tavukçuluk Derneği # Bilişim Derneği # Bilişim Güvenliği Derneği # Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği # Bipolar Yaşam Derneği # Birleşik Kafkasya Derneği # BİSİAD - Bilişim Sektörü İşadamları Derneği # Bisikletliler Derneği # Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği # Biyologlar Birliği Derneği # BKTD - Birleşik Konferans Tercümanları Derneği # Borsa Uzmanları Derneği # Brahma Kumaris Meditasyon ve Kişisel Gelişim Derneği # BUFSAD - Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği # BURA - Boğaziçi Üniversiteliler Derneği # BUSİAD - Bursa sanayicileri ve İşadamları Derneği # Çağdaş Eczacılar Derneği # Çağdaş Gazeteciler Derneği # Çağdaş Hukukçular Derneği # Çağdaş Sanayici ve İşadamları Derneği # Çankırı Turizm Derneği # ÇASOD - Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği # ÇEDBİK - Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği # CETAD - Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği # Cüzzamla Savaş Derneği # Çeviri Derneği # Çeviri İşletmeleri Derneği # Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği # Çizgi Filmciler Derneği # ÇND - Çocuk Nefroloji Derneği # Çocuk İstismar ve İhmalini Önleme Derneği # Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği # Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Derneği # CSD - C ve Sistem Programcıları Derneği # ÇUGİAD - Çukurova Genç İşadamlarıDerneği # ÇUMED - Çukurova Üniversitesi Mezunları Derneği # ÇYDD - Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği # Darüşşafakalılar Derneği # DÇUD - Demir Çelik Üreticileri Derneği # Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği # Değerleme Uzmanları Derneği # Demokrat Hukukçular Derneği # Deniz Temiz Derneği # Denizciler Dayanışma Derneği # Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği # Devekuşu Yetiştiricileri Derneği # Devlet Bütçe Uzmanları Derneği # Devlet Denetim Elemanları Derneği # Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Derneği # Dil Derneği # Diş Dostu Derneği # Diyabet Hemşireleri Derneği # Diyaliz Hekimleri Derneği # Doğa Derneği # Doğa Gezginleri Derneği # Doğa Gözcüleri Derneği # Doğa ile Barış Derneği # Doğa Koruma Derneği # Doğal Hayatı Koruma Derneği # Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği # Doğu Sağlık İdarecileri Derneği # Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği # DOHAD - Doğa Hareketleri Araştırma Derneği # DOSİDER - Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği # DPİD - Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği # DTD - Demiryolu Taşımacılığı Derneği # Dünya Şifzofreni Derneği # Edebiyatçılar Derneği # Ege Doğal Yaşamı Koruma Derneği # AKUT Derneği # Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği # EGİAD - Ege Genç İşadamları Derneği # Eğitim Emekçileri Derneği # EGSD - Ege Giyim Sanayicileri Derneği # Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği # Ekonometri Derneği # Ekonomi Muhabirleri Derneği # Elektrik Üreticileri Derneği # Elektromekanik Sanayicileri Derneği # Endoüroloji Derneği # Engelsiz Yaşam Derneği # Epilepsi ve Toplum Derneği # ERAM - Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği # ESİAD - Ege Sanayici ve İşadamları Derneği # ESKD - Ege Sağlık Kuruluşları Derneği # ESSİAD - Ege Soğutma Sanayicileri ve İşadamları Derneği # Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği # Etiket Sanayicileri Derneği # ETMD - Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği # Evsiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği # Faktoring Derneği # Farmakovijilans Derneği # FİDER - Finansal Kiralama Derneği # Filmyon - Film Yönetmenleri Derneği # Finans Derneği # Finlandiya Türk Derneği # Fotogen Fotoğraf Sanatı Derneği # GAGİAD - Gaziantep Genç İşadamları Derneği # Galatasaraylılar Derneği # Gayrımenkul Girişimcileri Derneği # Gazi Üniversitesi Mezunlar Derneği # Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği # Gelir Kontrolörleri Derneği # Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği # Gezginler Kulübü Derneği # Gıda Güvenliği Derneği # GİSKAD - Girişimci İş Kadınları Derneği # GMMD - Gümrük memurları Derneği # Gümrük Müfettişleri Derneği # Güncel Mevzuat Derneği # GYİAD - Genç Yönetici ve İşadamları Derneği # GYODER - Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı Derneği # Habitat İçin Gençlik Derneği # Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği # Halk Sağlığı Uzmanları Derneği # Hangar Sanat Derneği # Harvard Üniversitesi Mezunlar Derneği # Havacılık Tıbbı Derneği # HAYAD - Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği # Haydarpaşa Lisesi Mezunlar Derneği # HAYKOD _ Hayvan Haklarını Koruma Derneği # Heinrich Böll Stiftung Derneği # Hekim Hakları Derneği # Helsinki Yurttaşlar Derneği # Hidroloji Mühendisleri Derneği # HUD - Maliye Hesap Uzmanları Derneği # Hukukçular Derneği # İdeal Kariyer Derneği # İED - İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği # İFD - İstanbul Folklor Derneği Derneği # İFSAK - İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği # İGED - İstanbul Genç İşadamları Derneği # İGİAD - İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği # İHD - İnsan HaklarıDerneği # İKDER - İstanbul İktisatçılar Derneği # İNETD - İnternet TeknolojileriDerneği # İNSAD - İstanbul Nakış Sanayicileri Derneği # İnsan Hakları Gündemi Derneği # İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği # İnternet Medyası Derneği # İnternet ve Blog Yazarları Derneği # İRAD - İzmir Ruhsal Araştırmalar Derneği # Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği # İş Müfettişleri Derneği # İŞHAD - İş Hayatı Dayanışma Derneği # Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği # İSMD - İstanbul Serbest Mimarlar Derneği # İstanbul Bilirkişiler Derneği # İstanbul Kısa Filmciler Derneği # İstanbul Kültür Üniversitesi Mezunlar Derneği # İstanbul Proje Yönetim Derneği # İstatistikçiler Derneği # İTÜ Mezunları Derneği # İYAD - İnternet Yayıncıları Derneği # İYSAD - İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği # İzcilik Gönüllüleri Derneği # İZİAD - İzmir İşadamları Derneği # İzmir Aşçılar Derneği # İzmir Kanarya Sevenler Derneği # İZSİAD - İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği # Java Teknolojileri ve Programcıları Derneği # Jinekolojik Endoskopi Derneği # Kadının İnsan Hakları Derneği # Kafkas Derneği # KALDER - Türkiye Kalite Derneği # Kamu İç Denetçileri Derneği # Kan merkezleri ve Transfüzyon Derneği # Karadeniz Çevre Derneği # KARGİD - Karadeniz İşadamları Derneği # Karikatürcüler Derneği # KASİAD - Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği |
![]() |
![]() |
![]() |
Sivil Toplum Kuruluşları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sivil Toplum Kuruluşları# Kauçuk Derneği # Kıbrıs Türk Kültür Derneği # Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği # KİMDER - Kimyagerler Derneği # Kireç Sanayicileri Derneği # Kırım türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği # Kırsal Çevre Derneği # KKTC Tüketiciler Derneği # KKTCİSAD - Kıbrıs Türk İşadamları Derneği # Klasik Gitar Derneği # KLİMİK - Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İngeksiyon Hastalıkları Derneği # Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği # Klinik Eczacılık Derneği # Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği # Köpek Eğitim Derneği # Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği # KSYD - Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği # Küba Dostluk Derneği # Kulak Boğaz Burun Derneği # Kültür Araştırmaları Derneği # Kuş Araştırmaları Derneği # Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği # Kuzey Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği # Kuzey Doğa Derneği # Laz Kültür Derneği # LİGED - Liberal Gençlik Derneği # Linux Kullanıcıları Derneği # Lojistik Derneği # Maden Teknikerleri Derneği # Mağara Araştırma Derneği # Mahalli İdareler Derneği # Mahsus Mahal Derneği # Mali Hizmetler Uzmanları Derneği # Manyetik Rezonans Derneği # Marmara Eğitimciler Derneği # Marmara Üniversitesi Mezunları Derneği # Masörler Derneği # MATDER - Matematikçiler Derneği # MAZLUMDER - İnsan Hakları Koruma Derneği # Medeniyet Derneği # Mevlana Araştırmaları Derneği # MEYED - Meyve Suyu Endüstrisi Derneği # MGD - Magazin Gazetecileri Derneği # MİHDER - Mahalli İdarecilere Hizmet Derneği # Milli Emlak Kontrolörleri Derneği # Mirasımız Derneği # MMMB - Mali Müşavirler, Muhasebeciler BirliğiDerneği # Moda Tasarımcıları Derneği # Motosiklet Derneği # MÜSİAD # MÜZED - Müzik Eğitimcileri Derneği # Obstetrik ve Jinekolojik Ultrasonografi Derneği # ODER - Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği # ODİDER - Oto Doğalgaz İstasyonları Derneği # ODTÜ Mezunları Derneği # ÖHSAD - Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği # Ömer Lütfi Kültür Derneği # ORGÜDER - Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği # Ormancı İktisatçılar Derneği # ÖRSAD - Örme Sanayicileri Derneği # OSİAD - Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği # OTD - Organik Tarım Derneği # Otizm Tedavi ve Eğitim Derneği # Otomotiv Sanayi Derneği # Öz-DE-BİR - Özel Dersaneler Birliği Derneği # Özel Dedektifler Derneği # Özel Eğitimciler Derneği # Özel Okullar Derneği # Özel Sektör Gönüllüleri Derneği # Pamukkale Üniversitesi Mezunları Derneği # Pardus Kullanıcıları Derneği # Parkinson Derneği # Parlamento Muhabirleri Derneği # Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği # PEM - Patent ve Marka Vekilleri Derneği # PERYÖN - Personel Yönetimi Derneği # PETDER - Petrol Sanayi Derneği # Pilotlar Derneği # Pirinç Değirmencileri Derneği # Planörcüler Derneği # Polistren Üreticileri Derneği # POMSAD - Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği # Pozitif Özürlüler Derneği # Pozitif Yaşam Derneği # Pratisyen Hekimlik Derneği # Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği # Psikiyatri Hemşireleri Derneği # Rastgele - Amatör Olta Balıkçıları Derneği # Rekabet Derneği # Reklam Verenler Derneği # Reklamcılar Derneği # Risk Yöneticileri Derneği # Romatoloji Araştırma ve Eğitim Derneği # RUYİAD - Rumeli Yönetici ve İşadamları Derneği # RYD - Reklam Yaratıcıları Derneği # SABA - Sigorta Acenteler Derneği # Sabancı Üniversitesi Mezunları Derneği # Sağlık Hakkı Hareketi Derneği # Sağlık İdarecileri Derneği # Sağlık Memurları Derneği # Saint Joseph'liler Derneği # SAMFAD - Samsun Fotoğraf Sanatı Derneği # Samsun Mübadele Derneği # SATED - Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği # Sayıştay Denetçileri Derneği # Şehit Aileleri Derneği # Selçuk Üniversitesi Mezunları Derneği # SENDER - Sinema ve Televizyon Yazarları Derneği # SEYAD - Sektörel yayıncılar Derneği # SHKD - Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği # SİMED - Sivil Havacılık Mezunları Derneği # Sinamatek Derneği # SİYAD - Sinema Yazarları Derneği # Sosyal Demokrasi Derneği # Sosyal Doku Derneği # Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği # Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği # Sosyoloji Derneği # Spor Fizyoterapistleri Derneği # Sualtı Avcıları Derneği # TABA - Türk-Amerikan İşadamları Derneği # TAKD - Türkiye Akciğer Kanseri Derneği # TALPA - Havayolları Pilotları Derneği # TALSAD - Türkiye Aleminyum Sanayicileri Derneği # TAPD - Türkiye Aile Planlaması Derneği # Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği # TASİAD - Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği # Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği # TASSA - Havayolları Kabin Memurları Derneği # TATCA - Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği # TAYSAD - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği # TBCSD - İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği # TBD - Türkiye Bilişim Derneği # TÇİD - Tüm Çeviri İşletmeleri Derneği # TED - Türk Eğitim Derneği # TEGED - Tıp Eğitimini Geliştirme Derneği # Telekomcular Derneği # TELKODER - Serbest Telekominikasyon İşletmecileri Derneği # TEMAD - Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği # TESUD - Emekli Subaylar Derneği # TFFHGD - Türkiye Faal Futbol hakemleri ve Gözlemcileri Derneği # TFMD - Türkiye Foto Muhabirleri Derneği # Tıbbi Genetik Derneği # Tıbbi Onkoloji Derneği # Tıbbiyeliler Derneği # TİD - Tüm İnternet Derneği # TİEV - Tüm İnternet Evleri Derneği # Tıp Bilişimi Derneği # TKD - Türkiye Kardiyoloji Derneği # TKSD - Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği # TKYD - Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği # TKYD - Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği # Türk Oftalmoloji Derneği # Toplumsal Etik Derneği # Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği # TRAC - Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti # TSYD - Türkiye Spor Yazarları Derneği # TTDER - Turizm Taşımacıları Derneği # TTMD - Türk Tesisat Mühendisleri Derneği # TÜBİDER - Türkiye Bilişim Derneği # TÜBİSAD - Bilişim Sanayicileri Derneği # TÜÇED - Türkiye Çevirmenler Derneği # TÜCSA - Türk Yapısal Çelik Derneği # TÜDER - Tüketiciler Derneği # TÜGİAD - Türkiye Genç İşadamları Derneği # TÜHİD - Türkiye Halkla İlişkiler Derneği # TUİD - Türkiye-Ukrayna İşadamları Derneği # TUKDER - Tuğla, Kiremit Sanayicileri Derneği # Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği # Tüketici Koruma Derneği # Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Derneği # TÜKODER - Tüketiciyi Koruma Derneği # Tüm Füturistler Derneği # Tüm Gıda İthalatçıları Derneği # TÜMSAD - Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği # TÜRGED - Türkiye Görme Engelliler Derneği # Türk Akustik Derneği # Türk Algoloji Derneği # Türk-Amerikan Derneği # Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği # Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği # Türk Arşivciler Derneği # Türk Astronomi Derneği # Türk Cerrahi Derneği # Türk Ceza Hukuku Derneği # Türk Çocuk Ürolojisi Derneği # Türk Dermatoloji Derneği # Türk Diyetisyenler Derneği # Türk Elektron Mikroskopi Derneği # Türk Epilepsi İle Savaş Derneği # Türk Estetik Cerrahi Derneği # Türk Farmakoloji Derneği # Türk Felsefe Derneği # Türk Fizik Derneği # Türk Gastroenteroloji Derneği # Türk Geriatri Derneği # Türk Hematoloji Derneği # Türk Hemşireler Derneği # Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği # Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği # Türk İdareciler Derneği # Türk İmmunoloji Derneği # Türk-İngiliz Kültür Derneği # Türk İstatistik Derneği # Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği # Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği # Türk Kardiyoloji Derneği # Türk Klinik Biyokimya Derneği # Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği # Türk Kütüphaneciler Derneği # Türk Matematik Derneği # Türk Nefroloji Derneği # Türk Neonatoloji Derneği # Türk Nöro Psikiyatri Derneği # Türk Nöroloji Derneği # Türk Nöroşirurji Derneği # Türk Obezite Cerrahisi Derneği # Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği # Türk Ordotondi Derneği # Türk Pataloji Derneği # Türk Pediatrik Kardiyoloji Derneği # Türk Pedodonti Derneği # Türk Perinatoloji Derneği # Türk Periodontoloji Derneği # Türk Psikologlar Derneği # Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği # Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği # Türk Radyoloji Derneği # Türk Seramik Derneği # Türk Serbest Mimarlar Derneği # Türk Sosyal Bilimler Derneği # Türk Steoroloji Derneği # Türk Toksikoloji Derneği # Türk Toraks Derneği # Türk Üroloji Derneği # Türk Uyku Tıbbı Derneği # Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği # Türkiye Acil Tıp Derneği # Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği # Türkiye Araştırmacılar Derneği # Türkiye Biyoetik Derneği # Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği # Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği # Türkiye Deri Sanayicileri Derneği # Türkiye Dış Ticaret Derneği # Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği # Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği # Türkiye Entomoloji Derneği # Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği # Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği # Türkiye Gazeteciler Cemiyeti # Türkiye Go Oyuncuları Derneği # Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği # Türkiye Gözlük Sanayicileri Derneği # Türkiye Hayvanları Koruma Derneği # Türkiye Hemofili Derneği # Türkiye İlaç Sanayi Derneği # Türkiye Jeotermal Derneği # Türkiye Kas Hastalıkları Derneği # Türkiye Kızılay Derneği # Türkiye Kojenerasyon Derneği # Türkiye Korozyon Derneği # Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği # Türkiye Milli Pediatri Derneği # Türkiye MS Derneği # Türkiye Muharip Gaziler Derneği # Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği # Türkiye Nakliyeciler Derneği # Türkiye Nükleer Tıp Derneği # Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği # Türkiye Organ Nakli Derneği # Türkiye Ormancılar Derneği # Türkiye Osteoporoz Derneği # Türkiye Polifonik Korolar Derneği # Türkiye Psikiyatri Derneği # Türkiye Sakatlar Derneği # Türkiye Sigarayla Savaş Derneği # Türkiye Tabiatini Derneği # Türkiye Toprak Bilimi Derneği # Türkiye Trafik Kazalarını Derneği # Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmunoloji Derneği # TÜSAD - Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği # TÜSİAD # TÜSİDER - Türkiye Sağlık İşletmeleri Derneği # TÜTED - Tüm Telekominikasyon İşadamları Derneği # Tütün Eksperleri Derneği # TÜYAM - Tüm Yargı Mensupları Derneği # TÜYED - Turizm Gazeteci ve Yazarları Derneği # UED - Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği # UFRAD - Ulusal Franchising Derneği # Uludağ Arıcılık Derneği # Uludağ Üniversitesi Mezunları Derneği # Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği # Ulusal Vasküler Cerrahi Derneği # Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği # Uluslararası İşçi Dayanışma Derneği # Uluslararası Nakliyeciler Derneği # Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği # Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Derneği # Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği # UMUD - Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği # Umut Çocukları Derneği # UNAK - Üniersite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği # Üroonkoloji Derneği # Üstün Zekalı ve Yetenekli Derneği # UTED - Uçak Teknisyenleri Derneği # Uyku Hastaları Derneği # Uyku Teknisyenleri Derneği # Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği # Vefalılar Derneği # Vergi Denetmenleri Derneği # Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği # Veteriner Hekimler Derneği # Veteriner Pataloji Derneği # Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği # Veteriner Tavukçuluk Derneği # VHSD - Viral Hepatitle Savaşım Derneği # Yalın Enstitü Derneği # Yara Bakım Derneği # Yaratıcı Çocuklar Derneği # Yasama Derneği # Yaşama Dönüş Derneği # YASED - Uluslararası Yatırımcılar Derneği # Yazılım Sanayicileri Derneği # YDD - Yönetim Danışmanları Derneği # Yenileşim Derneği # Yerel Yönetimler Derneği # Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği # Yoğun Bakım Derneği # Yöneylem Araştırması Derneği # Zeytin Dostu Derneği # Ziraatçiler Derneği Meslek Örgütleri * Adana Çiftçiler Birliği * AESOB - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * AGÜB - Agrega Üreticileri Birliği * AİB - Antalya İhracatçı Birlikleri * Akademik Yayıncılar Birliği * Akademisyenler Birliği * Akdeniz Belediyeler Birliği Birliği * AKİB - Akdeniz İhracatçı Birlikleri * AKTOB - Akdeniz Turistik Oteller ve İşletmeciler Birliği * ALPAD - Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği * Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * ANKESOB - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * ATGB - Avrupa Türk Gazeteciler Birliği * Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği * AYESOB - Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * Basın Konseyi * Basın Yayın Birliği * Basketbol Okulları Birliği * BESD-BİR - Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği * BESOB - Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * Biyologlar Birliği * Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * BSB - Belgesel Sinemacılar Birliği * Burdur Yetiştiriciler Birliği * Çankırı İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği * ÇEVBİR - Kitap Çevirmenleri Meslek Birliği * ÇMO - Çevre Mühendisleri Odası * DAİB - Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği * DAZB - Doğu Akdeniz Zeytin Birliği * DEÇEKOP - Denizli Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği * DESOB - Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * DESOB - Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * DETKİB - Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği * Dış Basın Birliği * DKBB - Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği * DKİB - Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği * EDESOB - Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * Ege Birlik * Ege İhracatçı Birlikleri Birliği * EMO - Elektrik Mühendisleri Odası * ET-BİR - Et Üreticileri Birliği * FMO - Fizik Mühendisleri Odası * GABB - Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği * GAİB - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri * GAP Gazeteciler Birliği * Gazeteciler Cemiyeti * GDMO - Gıda Mühendisleri Odası * Gebze Bal Üreticileri Birliği * Genç Girişim ve Yönetişim Birliği * GETOB - Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği * Giresun Dernekleri Birliği * GİSBİR - Gemi İnşa Sanayicileri Birliği * GMO - Gemi Mühendisleri Odası * HKMO - Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası * HYB - Hekimler Yayın Birliği * İABB - İç Anadolu Belediyeler Birliği * İç Mimarlar Odası * İESOB - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * İİB - İstanbul İhracatçı Birlikleri * İLESAM - İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği * İMDER - İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği * İMMİB - İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri * İMO - İnşaat Mühendisleri Odası * İSTAB - İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği * İSTESOB - İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * İTKİB - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri * İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği * JFMO - Jeofizik Mühendisleri Odası * JMO - Jeoloji Mühendisleri Odası * KBB - Konya Belediyeler Birliği * KESOB - Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * KMO - Kimya Mühendisleri Odası * KONESOB - Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * KTBB - Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği * KTGB - Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği * KTİMB - Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği * KTBB - Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği * Kulüpler Birliği * KÜTESOB - Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * LİDEBİR - Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği * Maden Mühendisleri Odası * Marmara Belediyeler Birliği * Marmarabirlik * MAYBİR - Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği * Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * MESAM * MESOB - Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * Metalürji Mühendisleri Odası * MİB - Makina İmalatçıları Birliği * Mimarlar Odası * MMMB - Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği * MMO - Makine Mühendisleri Odası * MSG - Musiki Eser Sahipleri Grubu Meslek Birliği * Mülkiyeliler Birliği * MÜ-YAP * MÜYOR-BİR - Müzik Yorumcuları Meslek Birliği * OAİB - Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri * OKAB - Orta Karadeniz Kalkınma Birliği * ORKOOP - Orman Kooperatifleri Merkez Birliği * Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği * PANKOBİRLİK - Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği * Peyzaj Mimarları Odası * PMO - Petrol Mühendisleri Odası * PTSB - Pamuklu Tekstil Sanayicileri Birliği * RATEM - Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği * Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * SERA-BİR - Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği * SETBİR - Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği * Sinoplu Sanatçılar Birliği * Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * Sondajcılar Birliği * SPO - Şehir Plancıları Odası * TAB - türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği * TBB - Türkiye Bankalar Birliği * TBB - Türkiye Barolar Birliği * TBB - Türkiye Belediyeler Birliği * TDB - Türk Dişhekimleri Birliği * TDBB - Türk Dünyası Belediyeler Birliği * TEB-BİR - Tiyotro Eleştirmenleri Birliği * TEB - Türk Eczacılar Birliği * Teknik Öğretmenler Birliği * TESK - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu * TESOB - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği * THBB - Türkiye Hazır Beton Birliği * TKBB - Türkiye Katılım Bankaları Birliği * TMB - Türkiye Müteahhitler Birliği * TMMMB - Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği * TMMOB - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği * TMO - Tekstil Mühendisleri Odası * TNB - Türkiye Noterler Birliği * TOBB - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği * Trakya Birlik * TSOF - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu * TSRB - Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği * TSÜMB - Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği * TTB - Türk Tabipleri Birliği * TÜMMER - Mermer, Doğal Taş ve Makinaları Üreticileri Birliği * TUREB - Turist Rehberleri Birliği * TÜREB - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği * Türk Fantazya Birliği * Türk Parlamenterler Birliği * Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği * Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği * Türkiye Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği * Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu * Türkiye Milli Kooperatifler Birliği * Türkiye Özel Okullar Birliği * Türkiye Prefabrik Birliği * Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği * Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği * Türkiye Yem Sanayicileri Birliği * TÜRMOB * TUROB - Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği * TÜRSAB - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği * TVHB - Türk Veteriner Hekimleri Birliği * TYB - Türkiye Yazarlar Birliği * TZOB - Türkiye Ziraat Odaları Birliği * TZYMB - Türk Ziraat Yüksek Mühendisler Birliği * Ulusal Ahşap Birliği * Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği * Yapı denetim Kuruluşları Birliği * YARSAV - Yargıçlar ve Savcılar Birliği * Yayıncılar Birliği * YBTB - Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği * Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği * YÜM-BİR - Yumurta Üreticileri Merkez Birliği * ZAYBİR - Zonguldak İli Arı Yetiştiricileri Birliği Sendikalar Türkiye'deki sendikalar aşağıda listelenmiştir Sendikaların resmi internet sitelerinde, kuruluşların amaçları, faaliyetleri, duyuruları, adres ve telefonları gibi bilgileri bulabilirsiniz Konfederasyonlar: * BASK - Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu * DİSK - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu * HAK-İŞ Konfederasyonu * KAMU-SEN - Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu * KESK - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu * MEMUR-SEN - Memur Sendikaları Konfederasyonu * TİSK - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu * TÜRKİŞ - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Sendikalar: * AES - Anadolu Eğitim ve Bilim Hizmetleri Sendikası * Ağaç-İş Sendikası * Basın-İş Sendikası * BASS-SEN - Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası * BATİS - Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası * Bayındır Memur-Sen Sendikası * BE-SEN - Bağımsız Eğitimciler Sendikası * BEM BİR-SEN - Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası * BES - Büro Emekçileri Sendikası * Birleşik Büro-İş Sendikası * Birleşik Metal İşçileri Sendikası * BİTİS - Bilgi ve İletişim Teknolojileri İşverenleri Sendikası * BTS - Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası * Büro Memur-Sen - Büro Memurları Sendikası * ÇEİS - Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası * Çelik-İş Sendikası * ÇİMSE-İŞ - Çimento, Cam ve Seramik İşçileri Sendikası * Demiryol-İş Sendikası * Deri-İş Sendikası * DİSK Tekstil İşçileri Sendikası * DİVES - Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası * DİYANET-SEN - Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası * EĞİTİM-İŞ Sendikası * EĞİTİM-SEN - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası * ESM - Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası * GENEL-İŞ Sendikası * Genel Maden-İş Sendikası * HABER-İŞ Sendikası * HABER-SEN Sendikası * HARB-İŞ Sendikası * HAVA-İŞ - Türkiye Sivil Havacılık Sendikası * HİZMET-İŞ Sendikası * İEİS - İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası * İNTES - İnşaat Sanayi İşverenler Sendikası * Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası * Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası * KİPLAS Sendikası * KONUT-İŞ Sendikası * KOOP-İŞ Sendikası * KRİSTAL-İŞ Sendikası * KTAMS - Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası * KTOS - Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası * Kültür Sanat-Sen Sendikası * LASTİK-İŞ Sendikası * LİMAN-İŞ Sendikası * MADEN-İŞ - Maden İşçileri Sendikası * MES - Müstakil Emekçiler Sendikası * MESS - Metal İşçileri Sendikası * OLEYİS Sendikası * ORMAN-İŞ Sendikası * Öz Gıda-İş Sendikası * Öz İplik-İş Sendikası * Öz Tarım-İş Sendikası * Özerk Diyanet Evkaf Sendikası * PETROL-İŞ Sendikası * PÜİS - Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası * SAĞLIK-İŞ - Sağlık İşçileri Sendikası * SAĞLIK-SEN Sendikası * SEİS - Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası * SES - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası * SİNE-SEN - Sinema Emekçileri Sendikası * SOSYAL-İŞ Sendikası * TARIM-İŞ Sendikası * TDS - Türkiye Denizciler Sendikası * TEİS - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası * TEKSİF - Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası * TEM-SEN - Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası * TES-İŞ - Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası * TEZ KOOP-İŞ Sendikası * TGS - Türkiye Gazeteciler Sendikası * TOÇ-BİR-SEN - Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası * TOLEYİS Sendikası * Toprak İşveren Sendikası * TÜDİS - Türkiye Deri Sanayi İşverenleri Sendikası * TÜGİS - Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası * TÜM-BEL-SEN - Tüm belediye ve Yerel yönetim Emekçileri Sendikası * TÜMTİS - Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası * Türk Metal Sendikası * TÜRK SAĞLIK-SEN Sendikası * Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası * TYS - Türkiye Yazarlar Sendikası * ÜZÜM-SEN - Üzüm Üreticileri Sendikası * YERELİS - Yerel Yönetim Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası * YOL-İŞ SendikasıSivil Toplum Kuruluşları |
![]() |
![]() |
|