![]() |
Bankalara Hesap İşletim Ücreti Vermeyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bankalara Hesap İşletim Ücreti VermeyinBankaların Hesap İşletim Ücretleri Hesap İşletim Ücretleri Yasal Mı? Tüketiciler Birliği ,bankaların müşteriden tahsil ettiği yıllık hesap işletim ücretinin iptali için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlandığını bildirdi ![]() ![]() Tüketiciler Birliği Ankara Şube Başkanı Hakan Tokbaş, bütün tüketicileri, hesaplarından tahsil edilen yıllık hesap işletim ücretinin iptali için vakit geçirmeden Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri!ne başvurmaya, bankaları ise kanuni dayanağı olmayan hesap işletim ücreti uygulamasından bir an evvel vazgeçmeye çağırdı ![]() Tokbaş, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda bankaların, karlarını artırmak için yeni gelir kapıları oluşturup tüketiciye yeni maliyetler çıkardığını, bankaların ''birçok gelirinde olduğu gibi'' haksız ve sözleşmeye aykırı olarak hesap işletim ücretlerini de tüketiciden kestiğini savundu ![]() Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun (4077 Sayılı) 6 ![]() ![]() ![]() Tokbaş, tüketicinin tepkisine yol açan hesap işletim ücretine karşı mücadele verdiklerini kaydederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Tüketicinin tepkisine yol açan hesap işletim ücretine karşı verilen mücadelenin son örneğinde, bir tüketicimizden kesilen 21 TL yıllık işlem ücreti hakkında önce Üsküdar Tüketici Sorunları Hakem Heyeti tarafından ücretin tüketiciye iadesi kararlaştırılmış; daha sonra yargı merciinin kararına rağmen parayı iade etmemekte direnen banka icraya verilmiştir ![]() ![]() ![]() Bütün tüketiciler, hesaplarından tahsil edilen yıllık hesap işletim ücretinin iptali için vakit geçirmeden Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri;ne başvurmalıdır ![]() ![]() Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor AKBANK: Vadesiz YTL hesaplarından yılda iki kez 19 YTL, Çatı hesabından ise 24 YTL işletim ücreti alıyor ![]() ![]() ![]() FİNANSBANK: Her ay için 3 YTL olmak üzere 3 ayda bir aktif olan müşterilerinin hesabından 9 YTL çekiyor ![]() YAPI KREDİ: Yapı Kredi Bankası’nda müşterilere hesap işletim ücreti aylık 2 ![]() ![]() ![]() ![]() GARANTİ: Bireysel Bankacılık müşterilerinden yılda 2 defa olmak üzere, vadesiz YTL Hesaplarından 23 YTL, Döviz Tevdiat Hesaplarından da 4 Euro karşılığı döviz olarak tahsil ediliyor ![]() ![]() FORTİS: Fortis, vadesiz mevduat hesaplarından 2 YTL, döviz hesaplarından ise her ay 1 dolar veya 1 euro hesap işletim ücreti kesiyor ![]() ![]() İŞ BANKASI: Banka yılda iki kez YTL hesaplardan 20 YTL vadesiz ticari YTL hesaplardan 35 YTL hesap işletim ücreti alıyor ![]() ![]() HSBC: Aylık hesap işletim ücreti olarak sadece YTL hesaplara 3,25 YTL uyguluyor ![]() ![]() CİTİBANK: Aylık ortalama toplam bakiyesi 50 bin doların altındaki müşterilerden her ay 2 dolar veya YTL karşılığı hesap işletim ücreti olarak yansıtılıyor ![]() OYAKBANK: Bireysel müşteriler için aylık 2 ![]() ![]() ![]() ![]() BANK EUROPA: Hesap işletim ücreti aylık 5 YTL olarak alınıyor ![]() ![]() ASYA FİNANS: Hesap işletim ücretini yılda bir kez tahsil ediyor ![]() ![]() ŞEKERBANK: Tüm müşteri hesaplarından aylık 2 YTL alıyor ![]() VAKIFLAR: Bireysel müşterilerden aylık 1 ![]() ![]() ![]() TEKFENBANK: YTL hesaplarda yıllık 20 YTL, yabancı para hesaplarından ise 20 dolar veya 20 euro çekiliyor ![]() ![]() ANADOLUBANK: Bireysel müşterilerinden aylık 9 ![]() ![]() ![]() TEKSTİL BANK: 36 YTL hesap işletim ücreti alıyor ![]() TEB: Hesap işletim ücreti olarak vadesiz mevduat hesaplarından 3 ayda bir 7 ![]() ![]() MNG: Bireysel müşterilerinin hesabından yıllık 25 YTL hesap işletim ücreti kesintisi yapıyor ![]() ![]() DENiZBANK: Vadesiz ve yabancı paya hesaplarından her ay 2 YTL hesap işletim ücreti kesiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|