Baharat Secimine Dikkat.. |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharat Secimine Dikkat..Baharat Secimine Dikkat Lezzetli yemek, hamur işi hatta tatlı çeşitlerinde baharat tercihi çok önemli İşte baharatların uyum sağladığı sebzeler ve baharat çeşitleri: Bakla: Dereotu, maydanoz, adaçayı Bezelye; Maydanoz, dereotu, nane Çorbalar: Fesleğen, maydanoz, kekik, nane Salatalar: Kara biber, kekik, maydanoz, nane, reyhan, soğan, sarımsak Komposto: Karanfil, tarçın, vanilya, zencefil Havuç: Mercan köşk, maydanoz, dereotu, soğan sarımsak Hamur işleri: Dereotu, karabiber, susam, maydanoz Kabak: Dereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan Kereviz: Defne, dereotu, maydanoz, fesleğen Kuru fasülye: Adaçayı, kırmızı biber, sumak kimyon, karabiber Marul: Fesleğen, maydanoz, dereotu, kekik, nane Mercimek: Soğan, sarımsak, kimyon, nane, defne Nohut: Soğan, sarımsak, kara biber Pirinçli tatlılarda: Tarçın, karanfil, vanilya, Hindistan cevizi Pirinçli tuzlular: Safran, nane, yenibahar, tarçın, karabiber, maydanoz, dereotu Tatlılar: Tarçın, karanfil, zencefil, kakule, vanilya, kakao Ekmekler: Çörekotu, susam, zencefil, mahlep, haşhaş |
|