|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gaz, pişirmeliyiz, yapan, yiyecekleri, şişkinlik |
![]() |
Gaz Ve Şişkinlik Yapan Yiyecekleri Nasıl Pişirmeliyiz ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gaz Ve Şişkinlik Yapan Yiyecekleri Nasıl Pişirmeliyiz ?Gaz Ve Şişkinlik Yapan Yiyecekler-Gaz Ve Şişkinlik Yapan Yiyecekleri Nasıl pişirmeliyiz * Bağırsaklarınızda gaz yaptığını bildiğiniz sebzeleri ve baklagilleri mümkün olduğunca küçük porsiyonlar halinde tüketin ![]() * Gaz yapma olasılığı en yüksek gıdalar olan baklagilleri pişirirken akşamdan suda bekletin ve bekleme suyunu döküp temiz su ile pişirin ![]() ![]() ![]() * Konserve edilmiş baklagillerin suyunu boşaltın, temiz su ile yıkayın ![]() * Sütün içindeki laktoza hassassanız veya buğdayda bulunan glutene alerjikseniz, aşırı gazınız olabilir ![]() ![]() * Laktoz tüketemiyorsanız ve yoğurt gaz yapıyorsa, laktozsuz yoğurt veya probiyotik yoğurdu tercih edin ![]() * Her süt içişinizde gaz, şişkinlik gibi sorunlar yaşıyorsanız, bardağınıza yarım çay kaşığı kakao eklemeyi deneyin ![]() * Baklagiller ve lifli sebzeleri haşlayarak ve kısık ateşte uzun sürede pişirin ![]() * Yemekleri çok fazla baharat ve ekşi sos kullanmayarak hazırlayın ![]() * Yemeklerin içine koyduğunuz yağ miktarını az tutun ![]() ![]() * Patates, şalgam gibi köklü sebzeleri iyi pişirerek yiyin ![]() hazımsızlık yapabilir ![]() * Lahanayı çiğ olarak salata şeklinde tüketmektense iyi pişirilmiş şekilde yiyin ve yanında kimyon ya da rezene gibi gaz giderici baharatlarla birlikte alın ![]() * Brokoli, kabak, karnabahar gibi sebzeleri yediğinizde gaz sorunu yaşıyorsanız çorba şeklinde tüketebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|