|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| fırını, kullanmanın, noktaları, püf, verimli |
Fırını Daha Verimli Kullanmanın Püf Noktaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırını Daha Verimli Kullanmanın Püf Noktalarıfırın nasıl kullanılır - enerji tasarrufu için - fırını verimli kullanma rehberi İşte fırınınızın ömrünün kısalmaması için dikkat etmeniz gereken 7 öneri ![]() Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin![]() 2 Fırın pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun![]() 3 Fırın kapağının her açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25-30 derece birden düşer Bu nedenle kapağını sık sık sık açmayın![]() 4 Fırında bir yerine birden fazla yemek pişirmeyi planlayın Düşük sıcaklıkta pişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz![]() 5 Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesini sağlar![]() 6 Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih edersiniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz![]() 7 Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hızlı ısınır
|
|
|
|