![]() |
Sevgiyi En İyi Ne Anlar? |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Sevgiyi En İyi Ne Anlar?Bir zamanlar, bütün duygular bir adada yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() Ada sakini duygular, günün birinde, tespit edemedikleri bir yerden, adanın birkaç gün içinde batacağı yönünde ısrarlı anonslar duymuşlar ![]() ![]() Hemen her duygunun kendine ait bir kayığı yahut gemisi veyahut yatı olduğundan, adadan ayrılmak nispeten kolay olmuş onlar için ![]() ![]() ![]() Duyguların büyük kısmının adadan ayrıldığı günlerden birinde, ada, anonsta söylendiği şekilde, yavaş yavaş batmaya başlamış ![]() ![]() İlk önce, Zenginliği görmüş büyük ve güzel bir yatın içinde ![]() ![]() "Zenginlik, beni de alır mısın?" Yatın her tarafına yığdığı eşyaları gösteren Zenginlik: "Hayır, alamam ![]() ![]() ![]() ![]() Zenginlikten vefa görmeyen Sevgi, biraz daha geride, büyücek bir yelkenli görmüş ![]() "Kibir, Kibir! ![]() ![]() "Sana yardım edemem" demiş Kibir ![]() ![]() Bu cevap karşısında çok üzülen Sevgi, bir kayığa binip kürek çeker vaziyette, Üzüntüyü fark etmiş o sırada ![]() ![]() "Üzüntü, seninle gelebilir miyim?" "Ah sevgili Sevgiciğim!" demiş Üzüntü ![]() Bu cevap üzerine üzüntüsü daha da artan Sevgi, yüzünü adanın öbür tarafına doğru çevirdiğinde, bir mavnanın üstünde neşeyle zıplayıp duran birini görmüş ![]() ![]() ![]() Çaresiz biçimde Mutluluğa seslenmeye devam eden Sevgi, ansızın bir ses duymuş yakında: "Buraya gel Sevgi! Seni ben götüreyim ![]() Sevgi çok sevinmiş ve koşar adım sahile koşup içinden yaşlıca bir adamın kendisine seslendiği kayığa atlamış ![]() ![]() Sevgi, bu kadar duygu çağırdığı halde onu almazken kendisini kayığına çağıran bu saçı başı ağırmış duyguya teşekkür etmiş defalarca ![]() ![]() Sonra da, günlerden bir gün geldikleri bu yeni kara parçasında Bilgeliğe rast gelince, ismini bile sormadığı bu kadirşinas yaşlıyı tarif edip ismini sormuş kendisine ![]() "O, Zamandan başkası olamaz ![]() ![]() "Çünkü" demiş Bilgelik, "Sevginin gerçek değerini ancak Zaman kavrayabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
puslu
|
![]() "Sevginin gerçek değerini ancak Zaman kavrayabilir ![]() Çok doğru eline sağlık Ergenekon ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|