Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, paşa, tepedelenli

Tepedelenli Ali Paşa

Eski 03-23-2007   #1
flipper

Tepedelenli Ali Paşa

Bu Osmanlı paşasının öyküsü ilginçtir 18 yy ikinci yarısının sonlarından itibaren Avrupalı bazı devletlerin de etkisi ile yunanlıların bağımsızlık çabaları artıyordu Bu sırada Osmanlı padişahî, Tepe delenli Ali paşa’yı artışa gecen yunan isyanlarını bastırmakla görevlendirdi Paşa Nuh diyor, peygamber demiyor, yunan asilerine göz açtırmıyordu Hatta bu devirde sonradan yunanlılar için bir efsane haline gelecek olan Labros Katsandonis'i kemiklerini balyoz ile ezmek suretiyle öldürmüştür Ali paşa’nın etkinliğini gören İstanbul’daki yunan lobisi, padişah’ı Ali paşa'ya karşı kışkırtmaya başladı ve bunun sonucunda tepe delenli Ali paşa görevinden alındı Üzerine yollanan Osmanlı ordusu'na karşı isyan bayraklarını bu sefer ali paşa açtı Tabi bu sırada ortalığı boş bulan yunanlılar da emellerine daha da yaklaşmış oldular Girilen çatışmada ali paşa sultan’ın askerlerine esir duşmuş ve kafası oracıkta vücudundan ayrılmıştır Daha sonra kesilen kafa yöre halkına teşhir edilmiş ve akabinde İstanbul’a padişah'a getirilmiştir Ali paşa’nın vücudu ise Yunanistan’da kalmıştır Öldürülmeden önce Kaşıkçı Elmasının sahibiydi, daha sonra elmas Osmanlı hazinesine geçti
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-24-2007   #2
[KAPLAN]

İlginç bir hikayesi varmış, özellikle de kaşıkçı elmasının hazineye alınmadan önceki gerçek sahibinin Ali Paşa olduğunu bilmiyordum

Eline sağlık flipper

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com