Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dair, değişiklik, hacettepe, hastaneleri, yapılmasına, üniversitesi, yönetmeliğinde, yönetmelik

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 11-02-2007

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 11-02-2007

Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANELERİ YÖNETMELİÐİNDE DEÐİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 : 19/11/1994 tarihli ve 22116 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetmeliğinin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

MADDE 3 :Hastanelerin organları şunlardır;

a) Hastaneler Yönetim Kurulu,

b) Hastaneler Tıbbi Danışma Kurulu,

c) Hastaneler Genel Direktörü,

ç) Hastaneler Başhekimleri,

d) Hastaneler Başmüdürü ve Hastaneler Müdürleri

MADDE 2 : Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

Hastaneler Yönetim Kurulu ve Görevleri

MADDE 4- Hastaneler Yönetim Kurulu; Hastaneler Genel Direktörünün başkanlığında, Hastaneler başhekimleri ile Tıp Fakültesi veya Diş Hekimliği Fakültesinden Rektör tarafından iki yıl için görevlendirilecek bir dekan yardımcısından oluşur

Hastaneler Yönetim Kurulunun görevleri; hastanelerin idari, tedavi ve sağlık hizmetleri ile eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerinin yürütülmesi ve koordinasyonu hususlarında ilgili mevzuat hükümleri uyarınca ve Hastaneler Tıbbi Danışma Kurulu önerileri de dikkate alınarak gerekli kararları almaktır

MADDE 3 : Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

Hastaneler Tıbbi Danışma Kurulu ve Görevleri

MADDE 5 : Hastaneler Tıbbi Danışma Kurulu; Rektörün başkanlığında Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi dekanları, Sağlık Bilimleri Enstitüsü müdürü, Hastaneler Genel Direktörü, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi anabilim dalı başkanları, hastaneler başhekimleri ve başhekim yardımcıları ile Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi araştırma görevlilerinin kendi aralarından seçecekleri bir temsilciden oluşur Rektörün katılamadığı durumlarda Kurul, Hastaneler Genel Direktörünün başkanlığında toplanır Gerektiğinde, bilgilerine başvurulmak üzere gündem konusuyla ilgili personel de toplantıya davet edilir

Tıp Fakültesi Dekanı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Hastaneler Genel Direktörü Kurulun tabii üyesidir Dekanların veya Hastaneler Genel Direktörünün görevi başında olmadığı zamanlarda vekalet eden yardımcılar Kurul toplantılarına katılırlar

Kurul üç ayda bir düzenli olarak toplanır Kurul; eğitim, araştırma ve hastane hizmetlerinde aksamalara yol açan olağanüstü durumlarda ise dekanların ve/veya Hastaneler Genel Direktörünün isteği ile olağanüstü olarak toplanır

Hastaneler Tıbbi Danışma Kurulunun görevleri; Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile sağlık bilimlerinin diğer alanlarında eğitim yapan ve yapacak olan fakülte ve yüksekokulların, mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim ve araştırma hizmetlerinin hastane hizmetleri ile koordinasyonunu temin etmek, tıbbi hizmet kalitesinin takip ve denetlenmesi ile gelişmesinin sağlanması için gerekli tedbir ve önerileri Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi yönetim kurullarına ve Hastaneler Yönetim Kuruluna iletmek, uygulamayı izleyerek sonuçları denetlemek ve önerilerin gerçekleşmesini sağlamaktır Bunun için;

a) Hastanelerde görevli Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesine bağlı akademik ve idari personelin hastane hizmetlerine katkı ve uyumlarını düzenler, kontrol eder, bu amaçla alınması gereken tedbirleri belirler,

b) Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile sağlık bilimleri alanlarında eğitim yapan fakülte ve yüksekokulların mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim ve araştırma programlarının, ilgili mevzuat hükümlerine göre hastane hizmetleriyle ve eğer katkıları varsa bu katkı oranında Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi ile ilgili genel yapılanma ve ilişkilerini belirler ve bunların uygulanması için Tıp ve Diş Hekimliği fakülteleri yönetim kurulları ile Hastaneler Yönetim Kuruluna önerilerde bulunur,

c) Hastanelerin bilimsel ve akademik işlevsel hedefleri ile bu hedeflere ulaşmak için gerekli önerileri belirler ve çalışmaları denetler,

ç) Hastanelerde verilmekte olan tıbbi hizmetlerin kalitelerini denetlemek amacıyla ilgili birimlerden alınan bilgileri değerlendirerek, hizmette meydana gelen aksamaları değerlendirir ve ilgili birimlere gerekli düzeltmelerin yapılması için uyarılarda bulunur Bu denetimlerin gerçekleşmesi ve etkin bir biçimde sonuçlarının alınması için gerekli komisyonların kurulması ve bu komisyonların çalışma esasları ile ilgili önerilerini Hastaneler Genel Direktörlüğüne iletir,

d) Bütün birimlerde hizmet kalitesinin dengeli bir şekilde artması için görüş ve önerilerde bulunur,

e) Her yıl sonunda birimlerin hizmet performansını değerlendirerek, alınması gereken tedbirler konusunda Rektöre bilgi verir

MADDE 4 : Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

Hastaneler Genel Direktörü ve Görevleri

MADDE 6 : Hastaneler Genel Direktörü; Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde uygulamalı eğitim-öğretim yapılan anabilim dallarında devamlı statüde görev yapan öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından üç yıl süreyle görevlendirilir Süresi biten Hastaneler Genel Direktörü yeniden görevlendirilebilir Hastaneler Genel Direktörü, Hastaneler Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasında Rektöre karşı en üst düzeyde sorumludur

Hastaneler Genel Direktörü, görevlerinde kendisine yardımcı olmak üzere klinik dallarda devamlı statüde görevli bir öğretim üyesini yardımcı olarak seçebilir Hastaneler Genel Direktörü görevi başında olmadığı zaman yardımcısı Hastaneler Genel Direktörlüğüne vekalet eder Göreve vekalet altı aydan fazla sürerse yeni bir Hastaneler Genel Direktörü görevlendirilir

Hastaneler Genel Direktörünün görevleri şunlardır:

a) Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde mevcut tüm hizmet birimlerinin genel çalışma esaslarını belirlemek ve Hastaneler Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra Üniversite Senatosunun onayına sunmak,

b) Her mali yıl için hastanelerin ödenek ve kadro ihtiyaçları ile bütçesini, gerekçesiyle birlikte, Hastaneler Yönetim Kurulunun da görüşünü aldıktan sonra Rektöre sunmak,

c) Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesinin, Üniversite hastanelerinde uygulanacak ücret tarifelerini hazırlamak ve Hastaneler Yönetim Kurulunun görüşünü aldıktan sonra yetkili mercilerin onayına sunmak,

ç) Hastaneler Yönetim Kurulunun da görüşünü alarak, Üniversite hastanelerinin yurt içinde ve dışında benzer veya ilgili kuruluşlarla işbirliği konusundaki önerilerini Rektörün onayına sunmak,

d) Üniversite hastanelerinin; ilgili mevzuat ile Hastaneler Tıbbi Danışma Kurulu ve Hastaneler Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlara uygun olarak işletilmesini ve alınan kararların uygulanmasını sağlamak, gerektiğinde bu kararların uygulanıp uygulanmadığını denetlemek,

e) Hastanelerin; çağdaş bilimin gerektirdiği şekilde donatılması, işletilmesi ve bilimsel araştırmaların etik kurallara ve mevzuata uygun olarak yapılması için gerekli kararları almak ve/veya alınmasını sağlamak, uygulanmasını takip etmek ve bu hastaneleri denetlemek,

f) Gerekli hizmet içi programları ve akreditasyon temel kalite ve kurum kültürü çalışmalarını hazırlamak ve Hastaneler Yönetim Kurulunun onayı ile uygulanmasını sağlamak,

g) Yılda en az bir defa hastanelerin çalışmalarıyla ilgili konularda bilgilendirici toplantılar yapmak,

ğ) Genel sağlık konularında toplumun aydınlatılması ve eğitimi için gerekli kararları almak ve uygulamak,

h) Hastanelerin personelinin kadro ve işgücü ihtiyaçlarını tespit etmek, personel seçimi ve görevlendirilmesi konusunda ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanmasını sağlamak

MADDE 5 : Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

Hastaneler Başhekimleri ve Görevleri

MADDE 7 : Hacettepe Üniversitesinde bulunan her hastanenin başında Hastaneler Genel Direktörlüğüne bağlı birer başhekim bulunur Hastaneler başhekimleri; Rektör tarafından, Hastaneler Genel Direktörünün önereceği, Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde uygulamalı eğitim-öğretim yapılan anabilim dallarında devamlı statüde görev yapan öğretim üyeleri arasından üç yıl süreyle görevlendirilir Süresi biten başhekimler yeniden görevlendirilebilir

Başhekimler, kendilerine yardımcı olmak üzere hastanelerde uygulamalı eğitim-öğretim yapılan anabilim dallarında, devamlı statüde görev yapan öğretim üyeleri arasından ihtiyaca göre iki yardımcı seçebilir Başhekim yardımcıları, ilgili başhekimin önerisi üzerine Hastaneler Genel Direktörü tarafından görevlendirilir

Başhekim görevi başında olmadığı zaman yardımcısını vekil bırakır Göreve vekalet altı aydan fazla sürerse yeni bir başhekim görevlendirilir

Hastaneler başhekimlerinin görevleri şunlardır;

a) İlgili mevzuat hükümleri ile Üniversite Senatosu kararlarında belirtilen görevleri yerine getirmek,

b) Klinik, poliklinik, acil servis, eczane, ameliyathane, laboratuvar diyet, hasta kabul ve çıkarma, teşhis tedavi bakım ve diğer hizmet birimlerinin düzenli ve uyumlu olarak çalışmasını sağlamak

MADDE 6 : Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

Hastaneler Başmüdürü ve Hastaneler Müdürleri ile Görevleri

MADDE 9 : Üniversiteye bağlı her hastaneye, mevcut idari hizmet birimlerinin başında görev yapmak üzere Rektör tarafından birer müdür ile bunların bağlı bulunduğu bir Hastaneler Başmüdürü görevlendirilir Hastanelerde idari hizmetlerin ilgili mevzuat hükümlerine ve Hastaneler Yönetim Kurulu kararlarına uygun bir şekilde yürütülmesinden; hastane müdürleri Hastaneler Başmüdürüne, Hastaneler Başmüdürü de ilgili hastane başhekimine ve Hastaneler Genel Direktörüne karşı sorumlu olup, bunların çalışmalarıyla ilgili esaslar Senato tarafından belirlenir

Hastaneler Genel Direktörüne bağlı Hastaneler Başmüdürü ile hastaneler müdürleri, oy hakkı olmaksızın hastane kurullarında raportörlük görevini yürütebilir Raportörlük görevini yürütmek üzere, hastane başhekim yardımcılarından biri de Hastaneler Genel Direktörü tarafından görevlendirilebilir

MADDE 7 : Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

Yönetmelikte Hüküm Bulunmayan Haller

MADDE 10 : Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde; 10/9/1982 tarihli ve 8/5319 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği, 20/10/2000 tarihli ve 24206 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hacettepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği, 5/7/1983 tarihli ve 18098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 58 Maddesine Göre Döner Sermaye İşletmelerinin Kurulmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümleri ile ilgili diğer mevzuat hükümleri ve Hacettepe Üniversitesi Senatosunun kararları uygulanır

MADDE 8 : Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi ile 11 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır

MADDE 9 : Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 10 : Bu Yönetmelik hükümlerini Hacettepe Üniversitesi Rektörü yürütür

Resmi Gazete Sayı : 26431

Resmi Gazete Tarih : 11-02-2007

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com