Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dair, değişiklik, eğitimöğretim, kemal, namık, sağlık, sınav, yapılmasına, üniversitesi, yüksekokulları, yönetmeliğinde, yönetmelik

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 09-04-2010

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 09-04-2010

[/b] Namık Kemal Üniversitesinden: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ SAÐLIK YÜKSEKOKULLARI EÐİTİM-ÖÐRETİM VE SINAV YÖNETMELİÐİNDE DEÐİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 : 2/4/2007 tarihli ve 26481sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim

ve Sınav Yönetmeliğinin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"MADDE 17 :(1) Bir yarıyıllık eğitim-öğretim süresi içerisinde yapılacak sınavlar; ara sınavlar, yarıyıl/yıl sonu sınavları, bütünleme sınavları, mazeret sınavları, tek ders sınavları ve ek sınavlardır Sınavlar; yazılı, yazılı?sözlü veya uygulamalı ya da yazılı-sözlü-uygulamalı olarak yapılabilir

(2)

Bir dersin her yarı yılda en az bir ara sınavı yapılır Ara sınavların hangi tarihlerde yapılacağı, her yarıyılın başladığı günü izleyen onbeş gün içinde Müdür tarafından tespit ve ilan edilir Bir günde bir sınıfa ait en çok iki dersin ara sınavı yapılır Öğrencilerin ara sınava katılmaları esastır Ancak, ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen bir mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrencilere, mazeretlerinin bitiminden itibaren yedi gün içinde başvurdukları takdirde mazeret sınavı açılır Sağlık nedeniyle Üniversite hastanesinden veya diğer sağlık kurumlarından alınmış olan sağlık raporları ilgili yönetim kurulunun onayına sunulur Rektörün onayı ile Türkiye'yi veya Üniversiteyi ulusal ve/veya uluslar arası folklorik, sportif, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlarda temsil eden karşılaşmalarda yer alan öğrenciler; bu karşılaşmalara katılmak zorunda olmaları nedeniyle giremedikleri sınavlara, ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen tarihlerde girer

(3) Yarıyıl/yıl sonu sınavları; sona eren yarıyıl/yıl içinde öğretimi tamamlanan derslerden öğrencinin başarı durumunu belirlemek üzere yapılan sınavlardır Yarıyıl/yıl sonu sınav programları, ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir ve

Müdürlük tarafından, sınavlardan en az iki hafta önce ilan edilir Bir dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girebilmek için; derse kayıt olmak, derse devam etmek, uygulamalı derslerin uygulamalarında başarılı olmak ve gerekli diğer koşulları yerine getirmiş olmak gerekir

(4) Yarıyıl/yıl sonu sınavlarına girme hakkı kazanan, ancak bu sınavlara mazeretli veya mazeretsiz giremeyen öğrenciler ile girdiği halde başarısız

olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler Bütünleme sınavları yarıyıl/yılsonu sınavlarından en az onbeş gün sonra yapılır İlgili yönetim kurulu tarafından kabul edilen bir mazereti nedeniyle bütünleme

sınavlarına katılamayan öğrenciler, sınavların bitiminden itibaren bir hafta sonra yapılacak mazeret sınavlarına katılır Sağlık nedeniyle Üniversite hastanesinden veya diğer sağlık kurumlarından alınmış olan sağlık raporları ilgili yönetim kurulunun onayına sunulur

(5) Mezun olması için tek dersi kalan öğrencilerin daha sonraki dönemlere ait olan ve bu Yönetmelikte verilen sınav hakkını, bir yarıyılda bir defadan fazla olmamak koşulu ile daha önce kullanabilmelerine, ilgili yönetim kurulu tarafından karar verilebilir Bir öğrencinin tek ders sınavlarına girebilmesi için, ilgili dersi daha önce almış ve devam şartını sağlamış olması gerekir Tek ders sınavları için mazeret sınavları yapılmaz Uygulamalı olan derslerle ilgili tek ders sınav koşullarının nasıl yerine getirileceği ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenir

(6) Ek sınavlar; 2547 sayılı Kanunun 44 üncü maddesi uyarınca azami öğrenim süresini kullanmış, ancak mezun olamamış öğrencilere tanınan sınavlardır"

MADDE 2 :Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"MADDE 18 :(1) Sınav sonuçları en geç sınav tarihini izleyen bir hafta içinde öğretim elemanınca öğrenci işleri otomasyonuna kaydedilerek duyurulmuş olur Ayrıca, sınav evrakı ve dersin not çizelgesi öğretim elemanınca imzalanarak Müdürlüğe teslim edilir Sınav evrakının saklanması, ilgili Müdürlük tarafından sağlanır Sınav evraklarının saklanma süresi iki yıldır"

MADDE 3 :Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

"a) Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30'u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70'inin toplamıdır Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30'u ile %50'si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70'i ile %50'si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir"

MADDE 4 :Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer

MADDE 5 :Bu Yönetmelik hükümlerini Namık Kemal Üniversitesi Rektörü yürütür

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin Tarihi Sayısı 2/4/2007 26481 Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmi Gazete'nin Tarihi Sayısı 6/1/2010 27454 Resmi Gazete Sayı : 27547

Resmi Gazete Tarih : 09-04-2010

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com