Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dengeli, düzenli, için, sağlikli, spor, yaşam

Sağlikli Bir Yaşam İçin Dengeli Ve Düzenli Spor

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlikli Bir Yaşam İçin Dengeli Ve Düzenli Spor




Her gün 40-45 dakika tempolu yürüyen bir kişinin, hiç yürüyüş yapmayan kişilere oranla yüzde 50 daha az hastalandığı belirlendiABDde yapılan bir araştırma, soğuk algınlığına karşı korunmanın en iyi yolunun, dozunda egzersiz yapmak olduğunu ortaya koyduAppalachian Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, 10 yıldan uzun süren çalışmalarında, egzersiz, bağışıklık sistemi ve üst solunum yolları enfeksiyonu arasındaki ilişkileri incelediler Araştırma sonunda, günlük egzersizin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalık riskini azalttığı saptandıProfesör David Nieman, her gün 40-45 dakika tempolu yürüyen bir kişinin, hiç yürüyüş yapmayan kişilere oranla yüzde 50 daha az hastalandığını söyledi Düzenli egzersizin, vücudun daha çok "katil hücreler" ve antikorlar üretmesini sağladığını belirten Nieman, bu doğal bağışıklık hücrelerinin, soğuk algınlığı virüsü gibi mikropları yok etmek için vücutta dolaştığını kaydetti Ancak 1-15 saat koşu ya da bisiklete binme gibi daha yoğun egzersizin bağışıklık sistemini zayıflatabileceği uyarısı da yapıldı
Kaynak: Hekimce

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.