08-18-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelenekselde Sağlıklı Lezzetler
Mönülere bakarken lezzet ve sağlığı bir arada istemeyi öğrenin, uzun vadede kârlı çıkın
Bu 6 yiyecek ile sakinleş!10 pratik diyet yemeğiDiyete başlamanın 10 hızlı yoluSuyu ne zaman içmeli?Simit diyeti ile zayıfla
Sağlıklı beslenme ve keyif dengesi oluşturmayı amaçlayan 'Diyetetik Gurme' yazılarımla ilgili sizlerden güzel geri bildirimler alıyorum Mönülere bu gözle bakmayı ve seçimlerinizi yaparken lezzet ve sağlığı bir arada istemeyi öğrenebilirseniz uzun dönemde bu farklılık sizi çok rahatlatır Sağlıklı ve mutlu olmanıza katkı sağlar
Konyalı'nın özel menüsü
Bu yıl 110 yılını kutlayan Konyalı'nın, eski reçetelerden ve özel yemeklerden hazırladıkları mönü, itiraf edeyim beni biraz zorladı Çünkü vicdanım, damak tadım ve içimdeki iştah şeytanının saniyeler süren savaşı bana nedense çok uzun bir zaman dilimi gibi geldi
Yurdumun otları
Restoran kapısına gelmeden önce size mutfağı görme şansı tanıyan cam bölmeden dönerin süzülüşünü görmek zaten yeterince iştah açıcı Ardından mönü sizi alıp başka dünyalara götürüyor, ön tarafta 1946 yılının damga pulu dikkat çekiyor Kapağı açtığınızda sağ üst köşede gözüme çarpan not bana babamı hatırlatıyor 'Ekmek karnelerinin yemekten evvel verilmesini sayın müşterilerimizden rica ederiz' diyor Arka kapaktaki detay bilgiler ise yüzümde hoş bir tebessüm bırakıyor 'deruhte etmek', 'izahat', uzun zamandır duymadığım ifade kalıpları Ama çok hoşuma gidiyor sanki bir nostalji filminde hissediyorsunuz kendinizi
Vişneli yalancı yaprak sarma
Ben otlu bahçe salatası ile başladım Ardından sirken otlu piruhi, terbiyeli etli rezene kökü, vişneli yalancı yaprak sarma, enginar piyazı, patlıcan köz salatası, kabalak yaprağında sardalya ızgarası yedim Rezene kökünü daha önce denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim Vişneli yaprak sarma da ağızda muhteşem bir tat bırakıyor
Asırlık reçeteler
Türkiye'nin çeşitli kültür ve bölgelerinin esintilerini taşıyan 'Yurdumun Otları' mönüsü, yurdumuzda yetişen ot ve sebzelerle yapılan geleneksel yemeklerimizi tatmak için eşsiz bir fırsat sunuyor
Eskiden öksürük ilacı olarak kullanılan kabalak, mönüde kabalak yaprağında sardalya ızgarasıyla karşımıza çıkıyor Üst solunum yolları rahatsızlıklarında göğüsü yumuşatma özelliği bulunan Kabalak otu, C vitamini, potasyum ve çinko içeriyor
Kaynak: Ekolay
|
|
|