Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağrınıza, basın

Onu Bağrınıza Basın

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Onu Bağrınıza Basın

Doğum yaklaştı Heyacanlısınız Aylarca beklenenminik konuğunuzdünyaya geldi Kucağınıza aldığınız bebeğinizin engelli olduğunuzuöğrendiniz Ne yapardınızÖzel eğitim uzmanı Sema Yıldız, engelli çocuk sahibi olduğunu öğrenenen ebeveyleriuyardı:

Bir araştırmaya göre engelli çocuk sahibi olduğunu öğrenen ailelerin yüzde 378 i kendilerini suçlu hissediyor, yüzde 79,7 si psikolojik sorun yaşıyor

Oysa çocuğunuzun engellidünyaya gelmiş olması sizin kusurunuz değil'Neden ben , ne suç işledim gibi suçluluk duygularından uzaklaşın

Gerekirse bir psikologdan yardım alın Durumu kabullenin ve bebeğinizi bağrınıza basın

Çevrenizdekilerin çocuğunuz engelli mi , nasıl oldu , Allah sabır versin gibi tepkilere kulak asmayın Çocuğunuzu çevreden soyutlamayınBir önce hayatın içine katılmasını sağlayın

Panik yapmayın yalnız değilsinizÖzürlü çocuğunuza eğitim verecek merkezlerden yardım isteyin

Maddi gücünüz yoksa, Milli Eğitim Bakanlığı nın rehberlik araştırma merkezlerine müracat edinBuradan alacağınızraporla, 1 yıl boyunca ücretsiz destek alabilirsinizÇocuğunuzdan yapabileceklerinden fazlasını istemeyin
Gösterdiği gelişmelerden mutlu olduğunuzuhissettirin Aşırı korumacı davranmayın Bu duygu onun size bağımlı olmasına neden olur
Her isteğini yerine getirmeyin, her davranışıyla aşırı ilgilenmeyin
Doğru yaptıklarını destekleyinEn önemlisi tek başına kendini keşfetmesine izin verin wwwhabercocukcom
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com