Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalp, krizini, soğuklar, tetikliyor

Soğuklar Kalp Krizini Tetikliyor

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğuklar Kalp Krizini Tetikliyor





genel cerrahi uzmanı Opr Dr Dursun Bostancı, soğuk havanın damarlarda daralma meydana getirdiğini belirterek özellikle kalp damar ve şeker hastalarının çok dikkatli olması gerektiğini söyledi

Bostancı, yaptığı açıklamada, kışın soğuk günlerde sıcak günlere göre damarların daha da daraldığını belirterek "Sıcak havada damarlar genişler Soğuk havada ise daralır Dolayısıyla kalp, damar ve şeker hastaları soğuktan çok fazla etkilenir damarlarında tıkınma ve daralma olan hastaların soğuk havada damarları daha da daralır Bu da kalp hastlarında krizi tetikleyebilir kalp damar hastası olanlar ve özellikle yaşlılar mümkün olduğunca soğukta dışarı çıkmamalı" dedi

Şeker hastalarının da soğuktan kendilerini titizlikle korumaları gerektiğini vurgulayan Bostancı, şu uyarılarda bulundu: "Şeker hastalarının damarlarında zaten daralma söz konusudur Özellikle ayak uçlarındaki uç damarlar daha da dar durumdadır Ayağın üşütülmesi ile birlikte şeker hastasının damarları daha da büzüşür Özellikle uç damarlara kan ulaşmaz ayakta kangren oluşabilir Bu sebeple şeker hastaları soğuktan mutlaka korunmaları gerekir"
Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.