![]() |
Bahar Yorgunluğuna Biber Ve Turunçgil |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahar Yorgunluğuna Biber Ve TurunçgilBahar yorgunluğuna biber ve turunçgil İzmir (AA) İzmirli diyetisyen Nükhet Turan, bahar aylarında insanların vücut direncinde düşüş meydana gelebildiğini belirterek, ''Bu aylarda bol C vitamini içeren yeşil ve kırmızı biber ile portakal, greyfurt gibi turunçgillerin tüketilmesini öneriyorum'' dedi ![]() Turan, sağlıksız beslenme, spor yapmama, yemek ve uyku saatlerinin düzensiz oluşu, yıpratıcı yaşam koşulları, hava kirliliği, stres ve sigaranın, modern çağın hastalıklarını tetiklediğini bildirdi ![]() karşı omega 3 asitlerinin yoğun olduğu uskumru, sardalye ve ton balığı tüketiminin önemli olduğunu söyledi ![]() Diyet yapanlara haftada 2-3 gün omega 3 yağ asidi içeren balık yemelerini öneren Nükhet Turan, şu bilgiyi verdi: ''Özellikle içinde bulunduğumuz bahar aylarında insanların vücut direnci düşer ![]() ![]() ![]() Turan, A vitaminin vücudu bir çok kanser türünden koruduğunu, bunun kayısı, portakal, ıspanak ve brokolide bolca bulunduğunu söyledi ![]() sebzelerden sağlanabileceğini anlattı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|