Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gata’dan, kalp, malı, nakli, yerli

Gata’Dan Yerli Malı Kalp Nakli

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gata’Dan Yerli Malı Kalp Nakli

GATA’dan yerli malı kalp nakli

Türkiye’nin en büyük kalp merkezlerinden GATA Kalp ve Damar Cerrahisi kapılarını AKŞAM’a açtı Yılda binlerce kişiye şifa dağıtan ekip bir ilke imza attı, ölmek üzere olan üç kalp hastasını kök hücre nakliyle kurtardı Mucizeye imza atan isim ise Prof Dr Harun Tatar ve ekibi Bu kadro 3 hastaya kök hücre naklinde yüzde 100’e yakın başarı sağladı

Eğer uzun vadeli sonuçlarda bir aksaklık olmazsa GATA önümüzdeki günlerde kalp hastalarının yeni umudu olacak Nakil devri kapanıp kök hücre devri başlayacak İşte GATA’nın kalbi ve çok özel cerrahları

SİVİLLERE HİZMET VAR

GATA ve KTÜ Hemotoloji bölümleri birlikte çalışıyor GATA, hazırladığı kemik iliğini Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) gönderiyor İlikler nakle hazır hale getirilip aynı gün Trabzon’dan geri geliyor Ve hücre kalbe veriliyor Doktorlar bozulmuş kalp adalesinde yeni hücreler oluşturup, yeni kalp adalesi dokusu elde ediyor

GATA’nın yüzde 10 sivil kontenjanı var SSK gibi güvencesi olanlar hatta bazen olmayanlar bile ameliyat ediliyor

‘40 bin km bakımına girdim’

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan Binbaşı Abdullah Çınar kalbi sıkışınca GATA’ya başvurmuş Prof Dr Tatar, oldukça heyecanlı olan Çınar’ı “Üzülme iki damar tıkalı, açacağız” deyip rahatlatmış “Hocam ürkmeyeyim diye böyle söylemiş Oysa 5 damarım tıkanmış” diyen Binbaşı Çınar’a kol, göğüs ve bağından alınan damarlarla ‘tabiri caizse’ yeni bir kalp yapılmış Çınar “40 bin kilometre bakımı yaptırdım” diyerek Harun Hoca’ya teşekkür ediyor

Ben fındık fıstık eğitimi almadım

Bölüm Başkanı Prof Dr Tuğgeneral Harun Tatar, uluslararası alanda tanınmış bir isim Kalp ve genel cerrahi alanında iki ihtisas yapan Tuğgeneral Tatar, 15 yılda 20 bin açık kalp ameliyatı gerçekleştirdi Magazinden hiç hoşlanmayan Tatar, “Bir kalp cerrahı olarak fındık fıstık hakkında konuşacak kadar ne eğitim aldım ne de işi gayri ciddi olarak düşünüyorum” diyor

Ameliyatlar klasik müzik eşliğinde

Kalp ve Damar Cerrahisi bölümü, yılda 10 bin hastaya bakıyor Bin civarında açık kalp ameliyatı yapıyor Prof Tatar’ın başkanlığında 2 profesör, 3 doçent, 3 doçent yardımcısı, 3 uzman ve 5 asistan bu mucizeye imza atan isimler Beethoven, Straus ve Mozart dinleyerek ameliyatlara giren ekip, sadece askerlerin değil sivillerin de hayatını kurtarıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com