![]() |
Kadınları Bi De Bu Yönden Düşünün.. |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
Kadınları Bi De Bu Yönden Düşünün..Başkasının hayatını kendi hayatından daha fazla önemseyen tek canlı, insan türünün dişileridir… Çocukları için her şeyi yapabilen kadındır ![]() Onları herkesten daha fazla seven yine kadındır ![]() Onları hep özleyen ve hep seven yine kadındır ![]() Çocuğu için hayatındaki her şeyden vazgeçebilecek olan yine kadındır ![]() Anne olma şansını elde eden canlıdır kadın ![]() Bu yüzden erkekten farklıdır, hem de çok farklıdır ![]() Üstelik farklı olmak zorundadır ![]() Kırılgandır, alıngandır, sevgi doludur, kucağını açacağı çocuklar için yumuşacıktır ![]() Bu sebepten kas gücü yoktur kadının ![]() Korunmasızdır ![]() Bir erkek bir kadını kolaylıkla dövebilir, devirebilir, tek yumrukla felç edebilir ![]() Erkek bilir ki karşılık gelmez ve gelmeyecektir ![]() Kadın ancak canının tak ettiği noktada, gece herkes uyurken katil olabilir ![]() Kadın namustur, ancak kimilerine göre aptal olduğundan, namusunu bile başka erkekler korur ![]() Üstelik bir kadının namusu tüm ailenin hatta bütün hısım akrabanın namusudur ![]() Hatta bu yüzden kolaylıkla öldürülebilir ![]() Bir kadının yaşayacağına çoğu zaman erkekler karar verir ![]() "Karı" olan hep kadındır ![]() Kısa adı hizmetkâr bile olabilir ![]() Bugün büyük şehirler de dâhil, üstelik sadece varoşlarda bile değil, kocalar karılarına: "Tuz getir!" "Şuradan suyu uzat" "Fazla konuşma" diye hitap edebilmekte, bundan bir rahatsızlık duymamakla birlikte; Kadınların hakları olduğunu bile düşünmekte ve başka bir kadının karşısında dünyanın en nazik erkeği olabilmektedirler ![]() Bunu sağlayan kadının "Karı" sıfatıdır ![]() Erkekler sadece bu sebepten bile kadınlara çok şey borçludur ![]() Ancak şahsi tecrübelerimle söyleyebilirim ki "karı" nın ah'ı çok büyüktür ![]() Eğer gerçekten böyle bir adaleti henüz dünyada iken yaşıyorsak, Bu yüce adaleti yaşayan birçok "koca" görmüşlüğüm vardır ![]() "Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" kıvamında, zaman içinde, Ya da hemen akabinde yaşanmış çok "ah" vakası vardır ![]() Kadın dünyanın birçok yerinde satılabilir, dövülebilir, alınabilir, görücüye çıkartılabilir ![]() Kocaya verilip verilmemesi bile bir erkeğin iki dudağının arasındadır… Koca karısını tepe tepe kullanabilir ![]() Kadın, daha kadınlıktan çok uzakken bile hep boyun eğmeye alıştırılır ![]() Erkek kardeşlere, babalara, dedelere, amcalara… Hatta en önemli hakkı olan eğitimi bile yine erkekler tarafından elinden alınabilir ![]() Bunda hiçbir sakınca görülmez, çünkü "Yüce Erkek Divanı" onun dünyaya sadece kendilerine hizmet etmek ve çocuk doğurup, çamaşır yıkamak, yemek yapmak için geldiğini şiddetle savunur ve öğretir ![]() Eğitim görmeyen kadın kocaya verilir ya da başka bir deyişle kadını birisi alıverir ![]() Kadın ya verilmekte ya da alınmaktadır ![]() Kaçan kızlar kötü kızlardır her zaman ve büyük çoğunlukla kaçmak bile hayatlarını düzeltmez ![]() Kadın öyle bir eğitime tabi tutulur ki, hayatının en genç, en verimli dönemlerinde kabak oyar, patates haşlar ve sık sık doğum yapar ![]() Kendisi de hayatın bundan ibaret olduğunu kanıksar… Haydi diyelim ki kadın eğitim gördü, kültür onda, bilgi onda, tecrübe onda ![]() Ancak evde en az onun kadar tecrübeli olan koca, tavrını değiştirir mi dersiniz? Hayır! O ne olursa olsun kadındır ![]() Kocasından daha zeki, daha akıllı, daha başarılı ve daha yetenekli olsa da kadındır ![]() Geride durmalı ve her başarılı erkeğin ardındaki yerini almalıdır ![]() Biz kadınlara hep idare etmek öğretilir ![]() Erkek kardeşimizi bizden büyük olsun olmasın idare ederiz, babamızı da, sonra da kocamızı… Hepimizin ağzında aynı laf vardır, "Kadın idare eder ne yapacaksın?" Bu taktik bizim için evrensel bir öğretidir ![]() Neredeyse bizi istemeyen bir erkekle evli kalabilmek için bile didinir dururuz ![]() Duymazdan ve görmezden gelmek bizim ana görevimizdir ![]() Hayatımda hiç depresyona giren erkek görmedim, Girmiyorlar diye söylemiyorum ama gireni de görmedim ![]() Kadınların ise hayat arkadaşı depresyon neredeyse… Başta da söyledim ya, bizim kaslarımız zayıf ama dünyayı devirecek hormonlara sahibiz ![]() Ancak o hormonlar yüzünden hep biz devriliyoruz ![]() Yazdıklarıma inandınız mı, benimle aynı fikirde misiniz bilmiyorum ama biz kadınlara ve bu yazıyı okuyan ve gerçekten anlayan siz erkeklere birkaç görev düşüyor ![]() Kızlarımıza ezilmeyi, idare etmeyi, sağır, dilsiz ve kör rolü yapmayı, sürekli affetmeyi değil, Fikirlerini, duygularını ve isteklerini özgürce ifade edebilme yeteneğini kazandırmamız şarttır artık! Biz satılamayız, verilemeyiz, alınamayız ![]() Biz özgür ülkelerde köle olamayız ![]() Bu da değil aslında söylemek istediğim… Kızımıza kadın değil, insan olduğunu hemen söylemek lazım ![]() Söylemeliyiz ki hayatını hep insanlarla geçirsin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
flipper
|
![]() Biz kadınlara hep idare etmek öğretilir ![]() Erkek kardeşimizi bizden büyük olsun olmasın idare ederiz, babamızı da, sonra da kocamızı… ne kadar haklısınız, teşekkürler paylaşım için ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
rebellious23
|
![]() çok güzel bir konu ve güncel bunların düzelmesi için kızların eğitimi çok önemli çünkü bunları yapan erkekleride kadınlar doğurup eğitiyor bu yüzden eğitim eksik oldukça bu devam eder ![]() ![]() emeğine sağlık ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|