![]() |
Kanserin En Önemli Nedeni . . . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanserin En Önemli Nedeni . . .Kanserin en önemli nedeni İlköğretim çağında sigaraya başlanması en önemli kanser nedeni ![]() ![]() Kanser hastalıklarında ilk sırada gelen akciğer kanserinin en önemli nedeninin ilköğretim çağında sigaraya başlanması olduğu bildirildi ![]() Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Konya'da kanser vakalarında ilk sırayı akciğer kanserinin aldığını, bunu mide ve meme kanserinin takip ettiğini ifade eden Artaç, toplumumuzda kansere yakalanma sıklığının 100 binde 150 kişi olduğunu belirtti ![]() Artaç, akciğer kanserinin yüzde 85'inin sigaradan, geri kalanının da çeşitli nedenlerden kaynaklandığını dile getirerek, sigara içenlerin ise yüzde 10 ile yüzde 20'sinin kansere yakalandığını anlattı ![]() Akciğer kanserinin erken teşhisi ve taramasıyla ilgili bugüne kadar bir program bulunamadığını dile getiren Artaç, şunları kaydetti: ''Kanserde ilk sırada gelen akciğer kanserinin en önemli nedeni ilköğretim çağında sigaraya başlanmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akciğer kanserinin en önemli belirtisinin öksürük, nefes darlığı ve balgamda kan görülmesi olduğunu ifade eden Artaç, kanserden korunmak için sigaranın bırakılmasının büyük önem taşıdığını belirtti ![]() Kansere sadece sigaranın neden olmadığını, kirli havanın, doğal olmayan yiyeceklerle beslenmenin ve hareketsiz yaşamın da kansere yol açan etkenler arasında bulunduğunu anlatan Artaç, ''Doğal gıdalarla beslenilmesine ve bitkilerde ilaç kalıntısının bulunmamasına özen gösterilmelidir ![]() ![]() OBEZİTE DE KANSER NEDENLERİ ARASINDA Sağlıklı ve düzenli beslenmenin de kanserden korunmak için şart olduğunu vurgulayan Artaç, ''Fazla kilo aldırmayacak bir beslenme alışkanlığı kazanılmalıdır ![]() ![]() ![]() Artaç, günlük hayatta çevredeki pek çok şeyin kanserojen etki yapabileceğini, önemli olanın kanserden korunmak için olabildiğince dikkat göstermek olduğunu sözlerine ekledi ![]() Kaynak:ensonhaber |
![]() |
![]() |
|