Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başhemşire, çiftliği

Başhemşire Çiftliği

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başhemşire Çiftliği

BAŞHEMŞİRE ÇİFTLİĞİ

Yasaya göre her yüz yatağa 1 başhemşire yardımcısı düşmesi gerekirken bu kurala uymayan İzmirdeki bir çok devlet hastanesi, başhemşire yardımcısı çiftliğine dönüştü Nöbet tutmayan, hasta tedavi etmeyen, ameliyata girmeyen yani mesleği ile ilgili hiçbir sorumluluk almayan başhemşire yardımcı sayıları İzmirde yatak sayısıyla orantılı değil Sağlık Dergisi Muhabiri, her fırsatta hemşire sıkıntısını dile getiren hastanelerin bu durumunu araştırdı

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi''nde yatak sayısı 472 iken başhemşire yardımcısı 9, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Bozyaka) da yatak sayısı 732 iken başhemşire yardımcısı sayısı 9''u bulmuş durumda

Başhemşire yardımcılarının ahbap çavuş ilişkisi ile göreve geldiğini belirten Sağlık sen İzmir Şube Başkanı Hikmet Güler, ''Başhemşire yardımcısı sayısı normalden fazla olan hastanelerin yöneticileri ''hemşiremiz yok'' diye bağırıyorlar Ama başhemşire yardımcısı kadrolarını şişirmekten geri kalmıyorlar Hak etmeyen kişiler başhemşire yardımcısı olduğu için de hastanelerde ciddi anlamda kargaşa ve huzursuzluk yaşanıyor Personel arasında ayrımcılıklı yapılıyor'' dedi Sağlık Yayıncılık

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Hikmet Güler: ''Ne yazık ki başhemşire yardımcısı atamaları ahbap-çavuş ilişkisiyle yapılıyor Kimin başhemşire yardımcısı olacağı başhekimlerin iki dudağı arasında Başhekim kimi tanıyorsa, kim araya torpil sokuyorsa o başhemşire yardımcısı oluyor İdarecilik vasfı var mı, eğitimi yeterli mi? Bu kriterler göz önünde bulundurulmuyor Sistem böyle işleyince hastanelerde ciddi anlamda kargaşa ve huzursuzluk yaşanıyor Personel arasında ayrımcılık yapılıyor Tüm bunlarda yapılan işe olumsuz bir şekilde yansıyor Başhemşire yardımcısı normalden fazla olan hastanelerin başhekimleri, ''Hemşire yok'' diyorlar ancak başhemşire yardımcısı kadrolarını şişiriyorlar Bu nasıl iş? Ayrıca başhemşire yardımcısı sayısı 4''ü geçerse başhemşire yardımcılarının gece nöbetine kalması gerekiyor Ama bu kurala da uyulmuyor Başka bir sorun da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi''nde yaşanıyor Başhemşire Özlem Bakıcı ile başhekim yardımcıları arasında sorun var Başhemşirede, ''Ben kimseyi tanımam'' anlayışı var

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkan Ahmet Doğruyol: ''Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği 130 maddesi ''100 yataklı ve daha büyük kurumlarda baştabip tarafından en az beş yıl çalışmış ve iyi sicil almış hemşireler arasından standart kadroyu aşmamak üzere (Yani 100 yatağa bir başhemşire muavini) yeteri kadar başhemşire yardımcısı görevlendirilir Ancak İzmir''deki birçok devlet hastanesinde bu kurala uyulmuyor Başhemşire yardımcısı atamalarına ne yazık ki siyaset karışıyor Bu doğru değil İzmir''de hemşire açığı varken, gereksiz yere başhemşire yardımcısı nasıl atanır? Böyle olunca başhemşire yardımcıları atıl durumda kalıyor Ayrıca bu görev için kariyer mutlaka göz önüne alınmalı Fakülte mezunları varken, iki yıllık üniversite veya lise mezunları başhemşire veya yardımcısı oluyor O zaman hemşireleri niye dört yıl okutuyorsunuz?''

Yataklı Kurumlar İşletme Yönetmeliğine göre her yüz yatağa 1 başhemşire yardımcısının düştüğünü belirten Türkiye Hemşireler Derneği Yöneticileri''nin aksine İzmir''deki devlet hastaneleri başhemşire yardımcısı çiftliğine dönüştü

Başhemşire yardımcısı sayısının yatak sayısına oranla çarpıcı olduğu hastaneler:

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi: 472 yataklı, başhemşire yardımcısı 9

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 694 yataklı, başhemşire yardımcısı 11

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 732 yataklı, 9 başhemşire yardımcısı 9

Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi: 216 yataklı, başhemşire yardımcısı 3

İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 230 yataklı, başhemşire yardımcısı 3

İhtiyacı kadar başhemşire yardımcısı bulunduran örnek hastaneler

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 883 yataklı, başhemşire yardımcısı 5

DrSuat seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 469 yataklı, başhemşire yardımcısı 4

Dr Behçet Uz Çocuk hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 364 yataklı, başhemşire yardımcısı 2

Karşıyaka Devlet Hastanesi: 272 yataklı, başhemşire yardımcısı 2

Başhemşire yardımcısı yok!

Türkan Özilhan Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi''nde başhemşire yardımcısı yok Hastane Başhemşiresi Güldane Sayın, hastanenin tüm işlerini tek başına yürütüyor Diğer hastanelerin sağlık çalışanları toplantılarda biraraya geldiklerinde Sayın''a, ''Bu kadar işi tek başına nasıl yapıyorsun'' diye soruyor Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi: 63 yataklı, başhemşire yardımcısı yok

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com