![]() |
Kalp Krizi Sırasında Kişinin Kendine Yapacagı Yardım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalp Krizi Sırasında Kişinin Kendine Yapacagı Yardımkalp Krizi Sirasinda Kisinin Kendine Yapacagi Yardim hayat Kurtariyor ![]() gÜnÜnden Sonra Arabanizla Yalniz Basiniza Eve DÖnÜyorsunuz ![]() gerÇekten Yoruldugunuz, Sikildiginiz Ve Çileden Çiktiginiz bir gÜnÜndesiniz ![]() birden GÖgsÜnÜzde Baslayip, Kolunuza Ve Çenenize Dogru ilerleyen Siddetli bir Agri hissediyorsunuz ![]() ![]() yapabilirsiniz? Kalp Masaji konusunda Belki Egitim De Almistiniz Ama Size Ögreten Sahis, muhtemelen Bu masaji Kendi Kendinize Nasil Yapabileceginizi Ögretmedi ![]() ![]() ![]() son zamanlarda bir SÜrÜ Insan Kalp Krizine Yalniz Basinayken yakalanmaktadir ![]() yardim olmaksizin, normal Kalp Atisi Bozulan Ve Bayginlik Hisseden Bir Insanin bilincini yitirmeden Önce Sadece 10 Saniyesi Vardir ![]() ÖksÜrerek Yardimci Olabilirler ![]() Önce Derin Bir nefes alinmali Ve ÖksÜrÜk sanki GÖgÜs Derinliginden Balgam Çikarmak Istercesine Derin ve uzun Olmalidir ![]() Yardim Gelene Ya da Kalp normal Ritmine Geri DÖnene Kadar, durmaksizin Her Iki Saniyede Bir Olacak Sekilde Devam etmelidir ![]() ![]() Yardimci Olur ![]() bu Sekilde, Kalp Krizine Maruz Kalan Kisi, kendisini bir hastaneye ulastirabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|