![]() |
Kanserden Korunmanın 22 Yolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kanserden Korunmanın 22 YoluKanser, genellikle 40’lı yaşlardan sonra sıklığı artan bir hastalık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1-Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin ![]() 2-Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren `light` hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin ![]() 3-Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin ![]() 4-Bol taze sebze ve meyve yiyin ![]() 5-Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları diyetinizden çıkartın ![]() ![]() 6-Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden (faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin ![]() 7-Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin ![]() ![]() ![]() 8-Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin ![]() 9-Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin 10-Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!) 11-Yağsız et yiyin ve etin üzerindeki yağları temizleyin ![]() 12-Protein ihtiyacını beyaz etlerle, baklagillerden karşılayın ![]() 13- Stresten uzak durun ![]() 14-Düzenli uyuyun ![]() 15-Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum ![]() 16-D vitamini düzeyinizi yükseltmek için dengeli güneşlenin ya da D vitamini takviyesi alın ![]() 17-Egzersiz yapın ![]() 18-Alkol kullanmayın ![]() 19-İşlenmiş soya ürünü yemeyin ![]() 20-Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin ![]() 21-Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen ihtiva eder ![]() 22-Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin ![]() |
![]() |
![]() |
|