Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fil, hastasi, kadini, mektup, yikan

Fil Hastasi Kadini Yikan Mektup

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fil Hastasi Kadini Yikan Mektup

FİL HASTASI KADINI YIKAN MEKTUP

Sosyal güvenlik kurumu, yurtdışından temin edilemeyen ilacın üreticisine de ulaşılamadığını bildiren bir mektup gönderdi Fil hastası Semra Kolaç: ''Ya benim derdim çok ağır ilaç bulunamıyor ya da beni hesaba katmıyorlar'' şeklinde konuştu

Malatya''da yaklaşık 1 yıldan beri yurtdışından ilaç bekleyen fil hastası kadın, Sosyal Güvenlik Kurumu''ndan gelen, ''İlaç yurtdışından temin edilemedi, üretici firmaya da ulaşılamadı'' yazılı mektupla yıkıldı Sağlık Yayıncılık

Dünyada 150 milyon insanda bir görüldüğü tahmin edilen ve Türkiye''de çok nadir görülen fil (Filariasis) hastalığına yakalanan 41 yaşındaki Semra Kolaç, yaklaşık 1 yıldan beri yurtdışından getirilmesi gereken ilacına ulaşamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi Türkiye''de şu ana kadar Alanya, Elazığ, Çubuk, Samsun ve son olarak da Malatya''da görülen fil hastalığı nedeniyle hayatını yaşayamadığını belirten Semra Kolaç, ''İlacım 1 yıldır gelmedi Şimdi de ilaç firmasına ulaşılamıyormuş Lütfen

yetkililer ilacımın gelmesi için yardımcı olsun Herkesin derdine çare var, benim derdime çare yok Her gün ayaklarım sancılanıyor, yürüyemiyorum Çok rahatsızlanıyorum, geceleri yatamıyorum 24 saatim zehir oluyor, evde bile dolaşamıyorum Türkiye''de bir tek bana ilaç bulunamadı Ya benim derdim çok ağır ilaç bulunamıyor ya da beni hesaba katmıyorlar'' dedi

Semra Kolaç''a yazılan ve yurtdışından temin edilemeyen ''Diethizine'' adlı ilacın Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı belirtildi

Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Semra Kolaç''a gönderilen 31 Ağustos 2007 tarihli yazıda, ''Diethizine Tb isimli ilacınızın Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) İktisadi İşletmesi aracılığıyla yurtdışından temin edilebilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmuş ancak TEB İktisadi İşletmesi tarafından 1 Ağustos 2007 tarih ve 664 sayılı yazı ile söz konusu ilacın yurtdışından temin edilemediği, üretici firmasından da yanıt alınamadığı bildirilmiştir'' denildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com