![]() |
Gribin İlacı Şalgam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gribin İlacı ŞalgamŞalgam suyu içmek kış aylarında grip ve soğuk algınlığından koruyor ![]() Kuru baklagiller B grubu vitaminleri içerdiğinden, önemli enerji kaynağı ve posa içeriği yüksek olduğundan dolayı kış aylarında da tüketilmelidir ![]() ![]() ![]() * Yaz-kış içilmesi önerilen şalgam suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip hastalığına yakalanmayı önler ![]() * Bağırsak hareketlerinin artmasını sağlayarak konstipasyonu (kabızlığı) önler ![]() ![]() * İyi bir antioksidandır ![]() * Şeker hastalarının tüketmesinde hiçbir sakınca olmadığı gibi kolesterol sorunu olanların bolca tüketmesi ve suyunu içmesi önerilir ![]() * Anne sütünü arttırır ![]() * İştahı açar ![]() * Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır ![]() * B grubu vitaminleri, fosfor, kalsiyum, potasyum içeriği sayesinde stresi önler, sinirleri yatıştır ![]() * Mide ve karaciğere faydalıdır ![]() * Kemik ve dişleri kuvvetlendirir ![]() * 100 gramı yaklaşık 20 kalori enerji verir ![]() * Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır ![]() * Böbrek kumu ve taşının düşmesine yardımcı olur, idrar söktürücüdür ![]() * Apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilcelerinde tedavi edici etkisi vardır ![]() * Egzamaya iyi gelir ![]() * Boğaz iltihabına iyi geldiği saptanmıştır ![]() * Kansızlık için idealdir ![]() ![]() * Şalgam suyunun tüketilmesi, yapımında kullanılan tuz nedeniyle, tabii ki hipertansiyonu olan bireylerde sakıncalı olabilecektir ![]() Beslenmenin önemi kış aylarında da göz ardı edilmemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|