![]() |
Kamu Çalışanları Obez Çıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kamu Çalışanları Obez ÇıktıElazığ'da, kamuda çalışan kadın ve erkekler üzerinde yapılan araştırmada, hem erkeklerin hem de kadınların obez ve fazla kilolu vücut tipine sahip oldukları ortaya çıktı ![]() Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç ![]() ![]() ![]() Araştırma kapsamında, deneklerin vucüt tipini ortaya çıkarıcı bel, kalça ölçümleri, bunların birbirine oranları gibi ölçümler yaptıklarını, aynı zamanda anket yaparak egzersiz ve sağlıklı yaşam biçimi davranışları hakkında bilgi ve yaptıkları işlemleri sorguladıklarını anlatan Arslan, şöyle konuştu: ''Araştırmada, standartlara göre erkeklerin yüzde 42,7'si, kadınların ise yüzde 30'u obez vücut tipinde çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -ERKEKLER RİSK SINIRI ÜSTÜNDE- Aslan, araştırmada, erkek çalışanların hem bel çevresi hem de bel-kalça oranı bakımından sağlık risk sınırlarının üzerinde yer aldıklarının görüldüğünü belirtti ![]() Standartlara göre, erkekte bel çevre risk sınırının 94, kadınlarda ise 88 santimetre, kadın ve erkekte bel-kalça oranı risk sınırının yüzde 90 olduğunu bildiren Cengiz Aslan, ''Araştırmada, erkeklerde bel çevresi 96 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -EĞİTİM ARTTIKÇA KONTROL ARTIYOR- Doç ![]() ![]() ![]() Araştırmada, kamuda çalışan erkek ve kadın işçi grubunun, vücut kompozisyonu, kilo, beden kitle indeksi, bel çevresi, bel-kalça oranı, vücut yağ oranı ve çocuk sayısı bakımından diğer mesleklere oranla daha yüksek bulunduğunu ifade eden Aslan, ''Eğitim düzeyi yükseldikçe kamu çalışanlarının bel çevresi ve bel-kalça oranında da azalma meydana geldiğini gözledik ![]() ![]() Bu sonuçlara göre, araştırmaya katılan erkek ve kadın kamu çalışanlarının obez ve fazla kilolu olduklarını belirlediklerini dile getiren Cengiz Aslan, ''Özellikle kamuda çalışan erkekler arasında obezite hızla artmaktadır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|