![]() |
Engelliler İçin Bir Umut Olabilirsiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Engelliler İçin Bir Umut OlabilirsinizTürkiye'de 8 ![]() ![]() ![]() 6 Aralık 2007 Perşembe Tekerlekli Sandalye kapmanyasına katılarak siz de onların hayallerini gerçeğe dönüştürebilirsiniz ![]() Kampanya Hesap Numaraları: Banka adı Şube Şube Kodu Hesap No Akbank Cevizli 216 51868-8 Garanti Süreyyapaşa 742 6299569 İş Bankası Cevizli 1096 529920 Yapı Kredi Maltepe 206 80388665 Ziraat Cevizli 851 2803493-5015 Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği 1993 yılında Kemal Demirel Başkanlığında, Cevizli / Kartal, İstanbul’da kurulmuştur ![]() ![]() ![]() “Engelliler Rüya Kenti” ni gerçekleştirmektir ![]() Derneğin kuruluş amacı BEDD; tüm ortopedik engellilerin kendi aralarında dayanışmasını sağlayarak, onları eğitim, sağlık ve sosyal dayanışma amacı etrafında “Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği” bünyesinde toplamak için gerekli tüm çalışmaları yapar ![]() Üye sayısı Derneğin üye sayısı Ekim/2006 itibariyle 820 kişiye ulaşmıştır ![]() Faaliyet bilgileri 1 ![]() a) Gerekli izinler alınarak ve tanıtımlar yoluyla yardım ve bağış kampanyaları, b) Alışveriş Merkezleri gibi alanlarda tanıtım yapılması, c) Kamu kurumları veya firmalar ile ortaklaşa uygulanan bağış kampanyaları, d) Münferit bağışlar ![]() 2 ![]() a ![]() Tekerlekli Sandalye talebi gelen Vilayetlerin Valisi, Kaymakam ya da Belediye Başkanları ile birlikte hazırlanan resmi bir törenle basın ve davetliler huzurunda, ihtiyaç sahibi engellilere dağıtım yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() b ![]() Çeşitli nedenlerle tekerlekli sandalyeye mahkum kalmış ve maddi sıkıntıları yüzünden tedavi olamayan engelliler, olanaklar ölçüsünde ve ayrıca yardım severlerinde katkılarıyla ameliyat ettirilmekte, bunun yanında kol ve bacak ortes protez yardımları yapılmaktadır ![]() ![]() c ![]() d ![]() Ramazan ayları başta olmak üzere, her yıl ihtiyaç sahibi 1000 engelli ailelerine gıda yardımları yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() e ![]() BEDD tarafından İlk Orta ve Yüksek Öğretim düzeyinde yardıma muhtaç engellilere veya aile reisi engelli olan öğrencilere önceden gerekli belgeleri almak üzere imkanlar doğrultusunda burs yardımları yapılmaktadır ![]() ![]() f ![]() Trikotaj Kursu 1998 Yılında Türk Lions Beceri Kazandırma Vakfı (TÜLBEK) katkıları ile kurulan trikotaj atölyesi bu güne kadar 14 dönem eğitim vermiş olup, 450 engelliye mesleki beceri kazandırmıştır ![]() ![]() Bilgisayar Okur Yazarlığı Kursu BEDD; Kartal Kaymakamlığı ve Kartal Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bedensel engellilere yönelik eğitimler düzenliyor ![]() ![]() İngilizce Kursu BEDD’in eğitim merkezinde Bilgisayar Okur Yazarlığı Kursunun yanı sıra İngilizce Kursu da verilmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|