08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tiryakiyseniz Yeşil Çay İçin
Tiryakiyseniz yeşil çay için
Bir bardak yeşil çayda, normal olarak tüketilen Çay Kur imalatı çaya göre 4 kat fazla antioksidan madde bulunuyor
Araştırmacılar, yeşil çayla birlikte, nane, kekik, sumat ve urfa isot biberinin de antidoksan kapasitesinin yüksek olduğunu belirtti
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Özcan Erel, Fırat Tıp Merkezi’nde düzenlenen “Total Antioksidan Kapasitesinin Tıpta Önemi” konferansında, antioksidanlar konusunun yaklaşık 10 yıllık geçmişi olduğunu belirterek, bu konuda tam olarak tespit edilemeyen bir çok unsurun bulunduğunu söyledi “Serbest radikaller” olarak tanımlanan unsurların, vücutta oksidatif etkiye neden olduğunu ancak, vücudun kendi mekanizmalarıyla bu etkileri ortadan kaldırdığını ifade eden Prof Dr Erel, şöyle konuştu:
“Sigara, çevre kirliliği, ültraviyole ışınları gibi dış kaynaklardan fazlaca alınan serbest radikallere karşı vücut çaresiz kalıyor Serbest radikaller kanser dahil 100’den fazla hastalığa neden oluyor Vücudun dengesi dışında dışarıdan fazlaca alınan radikallere karşı vücuda antioksidan takviyesi yapılması gerekmektedir En iyi antioksidan kaynağı doğal besinlerdir Doğal beslenmeye gayret edin ”
SİGARAYI ÇAYLA BİRLİKTE İÇİN
Vücutta özellikle sigaradan kaynaklanan “Serbest radikaller”in büyük zararları olduğunu ifade eden Prof Dr Erel, şöyle devam etti:
“Şanlıurfa’da yılda 600 kilo tütün tüketen bir ailede yaptığımız incelemede, beklediğimiz kadar bir oksidatif deformasyona rastlamadık Bunun üzerine bir çok besin üzerinde antioksidan kapasitesi araştırması yaptık Araştırmalarımız sonucu, yeşil çay, nane, kekik, sumak ve Urfa isot biberinin antioksidan madde kapasitelerini oldukça yüksek bulduk Bir bardak yeşil çayda, normal olarak tüketilen Çay Kur imalatı çaya göre 4 kat fazla antioksidan madde var Eğer sigara içecekseniz, yanında portakal suyu veya çay için diye size tavsiyede bulunuyorum ”
|
|
|