Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
altın, ruşeym, sırrı, tabiatın

Tabiatın Altın Sırrı: Ruşeym

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tabiatın Altın Sırrı: Ruşeym





Buğdayın 1 tonundan sadece 1 kilogram elde edilebilen vitamin deposu ruşeym, gramlık paketlerle satışa sunuluyor


Bozulmayı hızlandırdığı için un üretimi sırasında ayrıştırılan 'buğdayın embriyosu' olarak nitelendirilen ürünün raf ömrü, nem oranı düşürülerek artırılıyor

Adana'da yarım asırdır faaliyet gösteren Karşıyaka Un Fabrikası Dış Ticaret Müdürü Göktay Dönmez, E vitamini deposu ruşeymin dünyada 'wheat germ' adıyla çok yaygın olduğunu söyledi Ruşeym için 'buğdayın tepesindeki embriyo' tanımlamasını yapan Dönmez, bu maddenin tohumun üremesi ve çimlenmesini sağladığını belirterek, "Bu öz, adeta buğdayın kalbi ve hayat kaynağıdır" dedi 'Doğanın altın sırrı' ifadesiyle sunumunu yaptıkları ruşeymin lif değeri yüksek, tokluk hissi veren lezzetli bir besin olduğunu anlatan Göktay Dönmez, bu ürünün kullanımı ve dolayısıyla tüketimini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını bildirdi Ruşeymi son iki yıldır 250'şer gramlık paketlerde hazırlayarak piyasaya sürdüklerini kaydeden Dönmez, şöyle konuştu: "Avrupa ülkeleri ve ABD'de tüketimi oldukça yaygın olan ruşeym, dayanıklılık süresi çok düşük olduğu için un üretimi sırasında kepekle birlikte ayrıştırılıyor Biz bu maddeyi özel işlemden geçirdikten sonra çerez kurutma makinesinde belirli bir ısıdan geçirip raf ömrünü uzatıyoruz Önce poşete, daha sonra özel olarak yaptırdığımız kutularla ambalajlayıp, marketlerde satışa sunuyoruz Pazar olanaklarını genişletme çabasında olduğumuz bu süreçte ürün, 250'şer gramlık paketlerde ve 5 YTL'den satışa sunuluyor"

Ruşeym nelere faydalı?

Kanseri önler, cildi güzelleştirir
İçerdiği E vitamini sayesinde yaşlılığı geciktirici, hücre dayanıklılığını artırıcı, bağışıklık sistemini destekleyici ve kanseri önleyici etkisi vardır

Koroner kalp hastalığı riskini azaltır, pıhtı azaltıcı etkisiyle kanın akıcılığına, diyabetli hastalarda damar tıkanıklarının önlenmesine yardımcı olur

Sinir sistemi hastalıklarını düzenler

Katarakt oluşumunu geciktirir

Cildi güzelleştirip kırışıklıkları önler

Kısırlık tedavisinde etkindir

Soğuk süt veya yoğurt ile karıştırılabilir, taze ya da kuru meyveye ilave edilebilir Çorba, salata gibi yiyeceklerin üzerine serpilebilir

Yemek pişirirken baharat yerine vitamin olarak kullanılabilir

samanyoluhaber

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.