Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
besinlerle, bulaşan, dikkat, hastalıklara

Su Ve Besinlerle Bulaşan Hastalıklara Dikkat

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Ve Besinlerle Bulaşan Hastalıklara Dikkat





Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr Aslıhan Coşkun, artan hava sıcaklığının su ve besinlerle bulaşan hastalıkların artmasına yol açabileceğini söyledi




Coşkun, yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının artması sebebiyle bazı mikrobik hastalıkların su ve besinlerde üremelerinin mümkün olabildiğini belirterek, "Yeterli önlem alınmadığında, tek bir kaynaktan çıkan çok sayıda etken sularda ve besin maddelerinde çoğalarak hastalıklara ve salgınlara sebep olmaktadır İnsan gücü ve ekonomik kayıplara yol açan bu hastalıkların temelinde, olumsuz çevre koşulları ve kişilerin yetersiz temizlik alışkanlıkları bulunmaktadır Su ve besinlerle bulaşan tüm hastalıklar,

basit önlemle kontrol altına alınabilmektedir Bu hastalıklarla etkin mücadelede; çevre koşullarının olumlu hale getirilmesi, yeterli ve sağlıklı içme suyu temini, gıda güvenliğinin sağlanması ve kişisel temizlik kurallarına uyulması gereklidir" dedi




Aslıhan Coşkun, su ve besinlerle bulaşan hastalıklara karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı Aslıhan Coşkun, tuvaletten çıktıktan sonra, yiyecekleri hazırlamadan önce, yemek yemeden ya da çocukları beslemeden önce eller, parmak araları ve tırnak içlerinin bol su ve sabunla yıkanması gerektiğini söyledi




Bu alışkanlığın çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırılması gerektiğini anlatan Aslıhan Coşkun, şunları söyledi: "Daima temiz su içilmeli, kullanılmalı Su temiz tutulmalı, güvenli bir şekilde saklanmalıdır Temiz olduğundan emin olunmayan sular kaynatılarak ya da klorlanarak kullanılmalı Tüm et, balık ve sebzeler tamamen pişirilmeli, yiyecekleri hazırlamaya ya da servis yapmaya başlamadan önce eller yıkanmalıdır Tabak ve kaplar ile üzerinde sebze ve benzeri maddeler kesilen tahta ve mutfak tezgahı, su ve sabunla iyice yıkanmalı Yemekler buzdolabında saklanmalı, en uygunu bir öğünde bitecek kadar hazırlanmalı İnsan atıkları uygun şekilde uzaklaştırılmalı, kanalizasyon sistemi olmayan tuvaletler kullanılmamalı Karasineklerle mücadele için evde çöpler kapalı kovalarda biriktirilmeli ve günlük olarak atılmalı Çiğ yenen sebze ve meyveler bol suyla iyice yıkandıktan sonra yenmeli"




KaynaK

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.