Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acil, ferhata, gerekiyor, kalp, nakli

Ferhat'a Acil Kalp Nakli Gerekiyor

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ferhat'a Acil Kalp Nakli Gerekiyor

MERSİN'de nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede 4 ay önce kalp yetmezliği teşhisi konulan 20 yaşındaki Ferhat Bingöl, acil kalp nakli bekliyor Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi’nde yatan Bingöl için doktorlar en fazla 15 ay ömür biçti

Liseyi bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar yüzünden üniversiteye gitmek yerine ailesine destek olmak için İskenderun’daki bir plastik fabrikasında çalışmaya başlayan Ferhat Bingöl, bir süre sonra nefes alamamaya başladı ve rahatsızlığının artması üzerine doktora gitti İlk yapılan muayeneden sonra bronşit teşhisi konulan ve bir ay boyunca tedavi gören Ferhat’ın şikayetleri arttı Nefes darlığının yanı sıra karnında şişlik meydana gelmesi üzerine yeniden doktora giden Ferhat Bingöl, bu kez ‘koroner kalp yetmezliği’ hastası olduğunu öğrendi Geçen ekim ayında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavisine başlanan Bingöl ardından Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne sevk edildi Taburcu edildikten sonra Mersin’e dönen Ferhat’ın durumu iyice kötüleşince bu kez Ankara Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Merkezi’ne yatırıldı ve burada yapılan kontrollerde hastalığın son aşamaya geldiği, ilaçla tedavi şansı olmadığı ortaya çıktı En geç 15 ay içinde kalp nakli olması gerektiği söylenen talihsiz genç, doktorlarının tavsiyesi üzerine 2 hafta önce, kalp nakli yapılma şansı daha yüksek olacağı düşünülen Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi

Kendisi de kalp hastası olan baba Hayri Bingöl, oğlunun yaşama şansının yüzde 1 olduğunu belirterek şunları sölyedi:

“Ben de kalp hastasıyım, ama ilaçla tedavi edilebiliyorum Ferhat’ın ise bir an önce yeni bir kalbe kavuşması gerekiyor Türkiye’de organ bağışı çok az Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum İnsan kendi başına gelmeyince bazı şeyleri anlamıyor ve çoğu şey için geç kalınıyor

Yürümeyi çok özlediğini söyleyen ve en kısa sürede eski sağlığına kavuşmak istediğini dile getiren Ferhat Bingöl ise, “Bana bronşit teşhisi koyarak zamanımı çaldılar 4 aydır gitmediğim hastane kalmadı Organ nakli olup, eski günlerime dönmek istiyorum” dedi

DURUMU ÇOK RİSKLİ

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Mustafa Özbaran, “Bu tür durumlarda hastayı bugün de kaybedebiliriz, 3 ay sonra da Ferhat’ın kalp fonksiyonları iyi değil Aile yapay kalp naklini reddetti Bir an önce kadavradan uygun organ çıkması gerekiyor Organ bağışı konusunda daha bilinçli olmak lazım Gerek doktorları, gerek hastaları, gerekse vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com