Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, genetik, tedavisinde, yaklaşımlar

Astım Tedavisinde Genetik Yaklaşımlar

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

astım tedavisinde genetik yaklaşımlar

Bilim insanları, 17 kromozom üzerinde yer alan ORMDL3 adlı gen bölgesinde görülen bir mutasyonun, astım hastalığının ortaya çıkması riskini %80 oranında artırdığını buldular Bu genin sentezinden sorumlu olduğu proteinin, mutasyon sonrasında, özellikle astım hastalığına sahip çocuklarda çok yüksek oranda görüldüğünü ortaya çıkaran araştırmacılar, genin ve sentezinden sorumlu olduğu proteinin esas görevini henüz bilmiyorlar Tedavi amaçlı olarak kullanılabileceği belirtilen ve gelecekte astım ilaçlarının hedef bölgelerinden biri olabileceği düşünülen gen bölgesi üzerindeki çalışmalar devam edecek TUBITAK

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com