|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulunmasi, gereken, ilkyardimcida, ozellikler |
![]() |
İlkyardimcida Bulunmasi Gereken Ozellikler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlkyardimcida Bulunmasi Gereken Ozelliklerİyi bir ilkyardımcı: - Oturdu u ve çalıştı ı yerleşim biriminin co rafi özelliklerini, ulaşım olanaklarını, sa lık kuruluşlarının yerlerini, özelliklerini, uzaklıklarını bilir ![]() - Yaşadı ı ülkenin sa lık ve idari mevzuatına yabancı de ildir, toplumsal ve bireysel sa lık sorunlarına duyarlıdır ![]() ![]() - Birey olarak kendisini sa lıklı, zinde tutmaya çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() - İşyerinin fiziksel özelliklerini, özellikle acil çıkışı, yangın hortumu vb ![]() ![]() ![]() ![]() - Sakin, pratik, dengeli, olgun, yardımsever, girişken bir kişi olarak tanınır ![]() - Bir kaza anında, aldı ı e itim nedeniyle kendisi ve ortamdakilere yardımcı olabilecek bir kişi oldu unun bilinci ve güveni ile pani e kapılmaz, düşünerek davranır ![]() - Davranışları hızlı ancak bilinçli, sıralı ve ölçülüdür ![]() - Bir kahraman de il ilkyardımcı oldu unu bilir, kendisini asla tehlikeye atmaz ![]() - Bilgisinin olmadı ını düşündü ü durumlarda bir şey yapmaz, yardım ça ırır ![]() - Bir sa lıkçının yardıma gelmesiyle, ona bilgi verip onun yardımcısı durumuna geçer ![]() ![]() - Üzerinde girişimde bulunaca ı kişi ya da yakınının onayını aldıktan sonra müdahalesini yapar ![]() ![]() - Güvenli ve kararlı bir konuşma tarzı vardır ![]() ![]() ![]() - İlkyardım bilgisi içinde yapılması gereken ve yapılmaması gerekenler oldu unu bilir ![]() ![]() ![]() - Uygun ilkyardım uygulamasını do ru yere, yeterli sayı ve şiddette, yeterli süre uygular ![]() ![]() ![]() - Edindi i bilgi ve becerilerin bir süre sonra unutulaca ını, bazılarında de işiklikler olabilece ini bilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|