08-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sağlıklı Yaşam İçin Haftada 3 Gün Balık
Sağlıklı yaşam için haftada 3 gün balık
Çanakkale (AA)- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof Dr Mustafa Alparslan, balığın, haftada 3 kez tüketilmesi gerektiğini söyledi
Prof Dr Alparslan, balık etinin, yağıyla birlikte son derece yararlı bir besin olduğunu bildirdi Balıkta ''OMEGA 3 ve OMEGA 6'' yağ asitleri, A, B ve K vitaminleri ile
magnezyum, selenyum, fosfor gibi minerallerin yoğun olarak bulunduğunu ifade eden Prof Dr Alparslan, hangi balığın ne kadar sıklıkla ne ölçüde ve de hangi mevsimde tüketileceğinin de önemli olduğunu kaydetti Prof Dr Alparslan, Türkiye'de her mevsim yenilebilecek balık türlerinin bulunduğunu, pişirme yöntemlerinin de sağlıklı beslenmede etkin rol oynadığını bildirdi
Balığın kızartılmadan, tava, ızgara, pilaki ya da sebzeli olarak tüketilmesinin sağlık açısından daha uygun olduğunu, bu besinin, beslenme diyetine dahil edilmesi gerektiğini ifade eden Prof Dr Alparslan, ''Hepimizin, özellikle de sporcu ve mankenler gibi meslekleri gereği ince ve zarif kalmaları gereken kişiler, diyetlerinde balığı asla uzak tutmasınlar'' dedi Prof Dr Alparslan, çok lezzetli ve yararlı bir gıda olan balığın, haftada ortalama 3 kez tüketilmesinin faydalı olacağını söyledi
|
|
|