![]() |
Gıdaların Kabuğundaki Büyük Tehlike |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gıdaların Kabuğundaki Büyük TehlikeGıdaların kabuğundaki büyük tehlike Uzmanlar, kimyasal ilaçlara maruz kalan gıdaların mutlaka kabuklarını soyarak tüketilmesi gerektiğini söyledi ![]() Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği, bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi, meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi ![]() Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Vitamin ve minerallerin fiziksel-zihinsel gelişim ile bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Beyhan, vitamin kaybının az olabilmesi için gıdaların tüketilmeye en yakın zaman içinde hazırlanarak pişirilmesinin önemli olduğunu belirtti ![]() AZ SUDA KISA SÜRE PİŞİRİLMELİ Sebzelerin pişirilmeye yakın zamanda köklerinden ayıklandıktan sonra bütün halde yıkanması'' gerektiğini kaydeden Beyhan, ''Bol akan suyun altında iyice yıkandıktan sonra mümkün olduğunca büyük doğranıp sıcak pişirme ortamına atılmalı ![]() ![]() ![]() 'RİSKİ AZALTIYOR' ''Kuru baklagillerin ise bir gece öncesinden soğuk suda ya da 2-4 saat sıcak suda bekletilmesi'' gerektiğini ifade eden Beyhan, şunları söyledi: ''Bekletme suyu kesinlikle dökülmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|