Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ârî, fayda, sokmasibilmekte

Ari Sokmasi....Bilmekte Fayda Var

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ari Sokmasi....Bilmekte Fayda Var

ARI SOKMASI

Bilim ve Teknik Aralik 2000 dergisinde "Ari Zehirinde

Bilmedikleriniz "konusunu okuyunca ari sokmalarında uyguladığım bir yöntemi sizinle paylasmak istedim Tip fakültesinde okurken simdi anımsamadığım bir dergide ari zehirinin protein yapisinda olmasi nedeniyle (enzim, peptit ve aminoasitler) 53-55 derecede denature olarak toksin özelligini kaybedecegini, derimizin bölgesel olarak 60 derece ve üstüne dayanabilmesi nedeniyle sokmanin hemen sonrasinda bölgeye yanan bir sigaranın olabildiğince yaklastirildiginde zehir'in etkisinin kaybolacagini okumustum

Bu uygulamayi 1983 de zorunlu hizmet sirasinda beni bir ari soktugunda

kendimde denemistim Sonuc mükemmeldi, 10-15 saniyede agri ve sislikten eser kalmamisti

O günden beri, basta gittigim kamplarda olmak üzere onlarca kisi üzerinde

bu yöntemi uyguladim

Ari sokmasindan sonra yaygin olarak kullanilan, bölgeye amonyak uygulanmasi bence çok yanlis Sokulmadan sonra kisa süre içinde olmak sartiyla, önce igneyi çıkartıp ardindan 20 saniye kadar yanan sigarayi kisinin dayanabildigi oranda degdirmeden bölgeye yaklastiriyorum Bölgede agri ve sislik kaybolup, sadece birkac dakika icin kizariklik kaliyor

Kisinin alerjisi yoksa baska önleme gerek kalmiyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com