08-16-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bsp''de Medikal Sektörü Tüder Temsil Ediyor
Avrupa Birliği'nin eski ve yeni üyesi olan, sağlık endüstrisinde faaliyet gösteren 14 derneği bir araya getiren BSP Projesinde, Türkiye Medikal Sektörü TÜDER tarafından temsil ediliyor
BSP Projesinin amacı, Avrupa Birliği’ne yeni üye olmuş ya da üyelik sürecinde olan ülkelerin sağlık endüstrilerinin AB mevzuatına uyum sağlamalarına katkıda bulunmak ve bütün ortakların bilgi ve tecrübelerini paylaşmalarını sağlamak olarak özetlenebilir
Proje Kapsamında Bir Dizi Eğitim Toplantısı Yapıldı
Avrupa Birliği Business Support Program tarafından finanse edilen“BRO’nun Türkiye, Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya Sağlık Endüstrisinde Kapasite Güçlendirme Sağlık Yayıncılık
Projesi”nin ilk aşaması olan ön görüşme toplantısı’na TÜDER adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Daşcı ve SASAN AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sayın katıldılar Toplantıda SASAN A Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sayın Türkiye ve Türkiye’deki sağlık sektörüyle ilgili sunum yaparak Türkiye tıbbi cihaz sektörüyle ilgili Avrupa’lı derneklerin temsilcilerini bilgilendirdi Eğitim Programının ilk aşamasında hala üreticilerin kafasını karıştıran REACH, WEEE, EUP ve ROHS direktifleri tartışıldı ve Avrupa’ da faaliyet gösteren şirket ziyareti gerçekleştirildi Bu kapsamda Hamburg ’ da Weinmann şirketi ziyaret edilerek eğitim aşamasının uygulama kısmı gerçekleştirildi Eğitim programı neticesinde her iki taraf da oldukça olumlu izlenimler edinerek Türkiye ve Türkiye tıbbi cihaz sektörü konusunda gerek projeyi yürüten kuruluş SPECTARIS ve gerekse Avrupalı derneklerin temsilcileri aşina kılındı
Hedef, Mevzuat Uyumlaştırması
BSP Projesinin Hedefi, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Türkiye’deki BRO(İşletme Temsilcisi Örgütler)’lerin üye şirketlerinin Avrupa Topluluk Müktesebatını uygulama ve topluluk Müktesebatına uyum sağlamalarına katkıda bulunmaktır Bu nedenle bir dizi eğitim programından oluşan proje kapsamında, çeşitli şehirlerde sektör temsilcisi sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya gelerek AB mevzuatının kendilerini ilgilendiren direktif ve düzenlemeleri konusunda eğitim almaları sağlanıyor Proje Avrupa Birliği İş Geliştirme Programı BSP tarafından finanse ediliyor
Eğitim Toplantıları 4 Ayda Bir Yapılıyor
BSP projesinin ilk aşaması ve projenin başlangıç toplantısı Mart ayında Berlin’de yapıldı Proje koordinatörü olan SPECTARIS isimli AB destekli kuruluş tarafından kordine edilen projenin ikinci eğitim toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi Bu eğitim toplantısına da TÜDER adına Başkan Mustafa Daşcı ve TÜDER İkinci Başkanı Mustafa Sayın katıldılar İkinci eğitim toplantısında İş Sağlığı ve Güvenliği konusu işlenerek bu konuda Türkiye’nin ne durumda olduğu ele alındı Projenin üçüncü aşaması ise Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirildi Sofya’da yapılan eğitim toplantısında ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Genç Girişimciler, AR-GE ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk konuları ele alındı
4 Eğitim Toplantısı Ankara’da Yapılacak
Eğitim Programlarının dördüncüsü Ocak ayında Ankara’da TÜDER’ in ev sahipliğinde yapılacak Üç gün sürecek eğitim programının ilk günü açılış, ikinci günü şirket ziyaretleri, son günü ise İş Sağlığı ve Güvenliği, Atık Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar Direktifi WEEE ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk konularında verilecek eğitimlere ayrılacak
|
|
|