Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astım, hızla, yayılıyor

Astım Hızla Yayılıyor

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astım Hızla Yayılıyor

Dünya Astım Günü nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi içinde 400 kişiye ücretsiz solunum testi yapıldı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd Doç Dr Hakan Büyükoğlan, solunum testi sayesinde astım hastalarını tespit ettiklerini ve sonraki süreçte hastaların daha sık kontrol edilmesini amaçladıklarını belirtti Yrd Doç Dr Büyükoğlan, astımın alerjik bir takım hastalıklara bağlı olarak geliştiğini belirterek, “Astım dünyada görülme sıklığı her geçen gün artan bir hastalık Kuaförlerde, fırınlarda, boya sanayiinde çalışan insanlarda sıklıkla görülüyor Saman nezlesi gibi oluyor ve bahar aylarında ortaya çıkıyor Yediğimiz yiyeceklerin sentetik ya da yapay gıdalara dönmesiyle birlikte artık dünyada ve ülkemizde daha sık görülüyor” dedi

100 BİN İNSAN ASTIMDAN ÖLÜYOR

Dünya genelinde astım hastalığına bağlı olarak her yıl 100 bin insanın öldüğünü ifade eden Yrd Doç Dr Hakan Büyükoğlan şöyle devam etti:

“Ataklar halinde seyreden nefes darlığı, şiddetli öksürük, hışırtılı soluk alıp verme astım hastalığının belirtileri arasında yer alıyor Ancak astım konusunda tam kontrol yapılamıyor Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre ülkemizde tam kontrol yüzde 2 Türkiye’de astım hastaları ya ilaçlarını tam olarak kullanmıyor ya da alerjisi olan maddelerden uzak durmuyor Dolayısıyla boşu boşuna nefes darlığı çekiyorlar Astım hastalarının geçirdiği ataklar sonucunda akciğer kapasiteleri düşüyor ve zamanla rahatsızlık bir ömür boyu sürüyor Ancak astım hastaları ilaçlarını kullandığı ve alerjenlere dikkat ettiği sürece sportif faaliyetlerini yapabiliyor hatta uzun mesafe koşucusu bile olabiliyor

Yrd Doç Dr Büyükoğlan, astım hastalığının sahil bölgelerinde ve sosyo- ekonomik düzeyi düşük insanların yaşadığı yerlerde daha sık görüldüğünü vurgulayarak, “Sanayi bölgelerin çevresindeki varoşlarda yaşayan çocukların astım hastalığına yakalanma riski daha yüksek” diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com