08-16-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakan Selma Kavaf, Merkez Açtı
BAKAN SELMA KAVAF, MERKEZ AÇTI
Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Kavaf, Malatya'daki programı kapsamında Dr Fethiye Ersan Tüp bebek ve Genetik Merkezi'nin de açılışını yaptı
Özel Dr Fethiye Ersan Tüp Bebek ve Genetik Merkezi'nin açılış törenine, Devlet Bakanı Selma Kavaf, Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Mili Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile birlikte çok sayıda davetli katıldı Dr Fethiye Ersan Tüp Bebek ve Genetik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr Fethiye Ersan, yıllardan beri özlemini duyduğu bir hizmeti Malatya'ya kazandırmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadığını belirterek, faaliyete geçirdiği merkezi 25 yıldan beri düşündüğünü ifade etti Sağlık Yayıncılık
Tüp bebek konusunda yurt dışında eğitimde aldığını belirten Dr Fethiye Ersan 'Tüp bebeğin açılışından sonra genetik çalışmalarında da hızlandıracağız Buradaki genetik çalışmasının farkı, özelikle tüp bebek çalışması yapıpta başarılı olamayanlara yönelik olacak Genetikli hastalıkları olanlara tüp bebek ile birlikte genetik çalışması yapılacak' dedi
AK Parti Malatya Milletvekili ve aynı zamanda Dr Fethiye Ersan'ın da kız kardeşi olan Öznur Çalık, 'Ablam tıp fakültesini kazandığında babam 'benim kızım doktor olacak' diyordu Bende eczacılık fakültesini kazandığımda babam, 'Hadi kızım ablan doktor oluyor, sende eczacı oluyorsun Artık Malatya'ya bir hastane yaparsınız' demişti Buraya 2 milyon TL'lik bir yatırım yapan Dr Fethiye Ersan'a teşekkür ediyorum Malatya'nın çok önemli bir eksikliğini gidereceğini düşünüyorum' diye konuştu
Malatya Valisi Ulvi Saran, 'Görüyoruz ki, milli gelirdeki refah artışına paralel olarak Anadolu coğrafyasının Malatya gibi illerinde önemli teknolojik yatırımlar gerçekleştiriliyor Bu yatırımın gerçekleşmesinde emeği geçenlerin tümünü kutluyorum Dr Fethiye Ersan'a böyle bir imkanı bölge halkının imkanına sunduğu için kendisine teşekkür ediyorum' dedi
Devlet Bakanı Selma Kavaf ise 'Çocuklarımızın ve kadınlarımızın geleceğe yönelik sağlıklı bir hayat sürdürmeleri için, ve insanlık onuruna yakışan bir hayat sürdürmeleri için hizmet sunmak benim ve bakanlığıma bağlı kurumların hizmet alanı içinde Bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini sağlayacak olan bu merkez bakanlığımızın nezdin de önemli bir değere sahip İmkanı olan vatandaşlarımızın, sermayesi olanların, birikimi olanların bunları bir araya getirip, topluma hizmete dönüştürsünler Bu yatırımları yaparken devlet ile işbirliği yapmaları çok önemlidir' dedi
Yapılan konuşmaların ardından Dr Fethiye Ersan Tüp Bebek ve Genetik Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi
|
|
|