Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
böbrek, kayseride, nakli

Kayseri'de Böbrek Nakli

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kayseri'de Böbrek Nakli

Kayseri'de 19 yıldan beri diyaliz makinesine bağlanarak yaşamını sürdüren bir hastaya, Adana'da beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin böbreği başarıyla nakledildi

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Yuvalı köyünde çiftçilik yapan ve 19 yıldan beri böbrekleri çalışmadığı için haftada 3 gün dializ makinesine bağlanan 34 yaşındaki Yusuf Işık'a, Adana'da trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki bir kişinin böbreği nakledildi

Ameliyat sonrası Yusuf Işık, yaşama yeniden merhaba dediğini belirterek şunları söyledi:

“İki böbreğim de çalışmadığı için 19 yıldır makineye bağlanıp çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyordum Adana'dan gelen böbrekle şimdi hayatım yeniden değişti Böbrek naklini yapan ekibe ve böbrek bağışını sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum

Ameliyatı gerçekleştiren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd DoçDr Tarık Artış da, karayoluyla Adana'dan getirilen böbreğin, başarılı bir operasyonla Yusuf Işık'a nakledildiğini, nakil böbreğin 8 saat sonra yeniden çalışmaya başladığını anlattı

“BÖBREĞİM SAĞLAM OLSA OĞLUMA VERECEKTİM"

Oğlunun böbrek nakliyle yeniden sağlığına kavuşmasına çok sevindiğini söyleyen baba Azimet Işık ise sarılık hastası olduğu için oğluna böbreğini veremediğini belirterek, şunları söyledi:

“Oğlum böbrek hastası olunca, böbreğimin birini oğluma vermek istedim Yapılan testler sonucu benim böbreğim tuttu ama saralık hastalığı geçirdiğim için nakil yapılamadı Herkesi organ nakli yapmaya çağırıyorum Oğlumun sağlığına yeniden kavuşmasında emeği geçen herkese ailem adına teşekkür ediyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com