|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
amacına, geliştirilmesi, pazarlama, sağlığın, sağlık, sosyal, yönelik, yönetimi |
![]() |
Sağlık Yönetimi- Sağlığın Geliştirilmesi Amacına Yönelik Sosyal Pazarlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlık Yönetimi- Sağlığın Geliştirilmesi Amacına Yönelik Sosyal PazarlamaSAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ AMACINA YÖNELİK SOSYAL PAZARLAMA Doç ![]() ![]() Kotler ve Zaltman 1971 yılında sosyal pazarlamayı şöyle tanımladılar: “Pazarlama prensiplerinin ve tekniklerinin sosyal bir sonuç, fikir veya davranışa ulaştırılması amacıyla kullanılmasına denir ![]() Geleneksel olarak sağlık eğitimi kampanyaları şu inanışa dayanılarak yapılmaktadır; eğer insanlara bir konu hakkında bilgi verilirse bu, onların bilgi düzeyinde ve sonuç olarak da tutum ve davranışlarında bir değişiklik yaratacaktır ![]() ![]() 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() Ticari reklamcılık toplumun mevcut tutum ve davranışlarına göre işleyerek bu tutum ve davranışları kanalize etmeye çalışır ![]() Karşılaştırma: Sosyal Pazarlama ve Ürün Pazarlama 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Sosyal Pazarlamada Ürün Sosyal ürün bir fikir, bir pratik veya bir dokunulabilir nesne olabilir ![]() İnanç Bir inanç denince olgusal bir şeyin kavranması anlaşılır, örneğin, kondom kullanımı HIV geçişini önler ![]() |
![]() |
![]() |
|