|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
doktorlara, koçluk, kursu, mikrocerrahi, sistemiyle |
![]() |
Doktorlara &Quot;Koçluk&Quot; Sistemiyle Mikrocerrahi Kursu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doktorlara &Quot;Koçluk&Quot; Sistemiyle Mikrocerrahi KursuTRMCD tarafından Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen kursa İstanbul, Ankara, Trabzon, Antalya, Hakkari, Ağrı ve İzmir'den 21 ortopedist, plastik cerrah ve genel cerrah katılıyor ![]() ![]() TRMCD Yönetim Kurulu Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Mikrocerrahi eğitimi için daha önceleri yurt dışına gidildiğini ifade eden Topalan, “Bu eğitim dünyada belli merkezlerde veriliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOÇLUK SİSTEMİ İLE EĞİTİM Prof ![]() ![]() ![]() Topalan, “21 mikroskopta çalışan 21 kursiyer, özel beceri gerektiren mikrocerrahi için ihtiyaç duydukları, her an yardıma hazır bir uzman buluyorlar ![]() ![]() Kursiyerlerin beşinci gün sonunda mikrocerrahi uygulama yapabilecek durumda olacaklarını vurgulayan Topalan, gelecek yıl içinde 3 kurs açacaklarını bildirdi ![]() Topalan, kursiyerlerin aldıkları temel eğitiminden sonra kendi kliniklerinde mikrocerrahi yöntemlerle topluma hizmet ettiklerini ve yeni araştırma modelleriyle bilimsel çalışmalar yapabildiklerini vurguladı ![]() Türkiye'de yaklaşık 300 mikrocerrahi uzmanı bulunduğuna işaret eden Topalan, “Mikrocerrahi, 1 milimetrenin altındaki damarları dikebiliyor olmaktır ![]() ![]() ![]() Kopan bir parmağın 8-10 saatte, kol ve ayağın ise 4-6 saatte dikilebilmesi gerektiğini dile getiren Topalan, her ilde mikrocerrahi uzmanına ihtiyaç olduğunu söyledi ![]() |
![]() |
![]() |
|