Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
doktorlara, koçluk, kursu, mikrocerrahi, sistemiyle

Doktorlara &Quot;Koçluk&Quot; Sistemiyle Mikrocerrahi Kursu

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Doktorlara &Quot;Koçluk&Quot; Sistemiyle Mikrocerrahi Kursu

TRMCD tarafından Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen kursa İstanbul, Ankara, Trabzon, Antalya, Hakkari, Ağrı ve İzmir'den 21 ortopedist, plastik cerrah ve genel cerrah katılıyor Üniversitenin anatomi laboratuvarlarında beş gün boyunca toplam 40 saat sürecek kursu bitirenler, el cerrahisi yapabilecek, kaza ve tümör nedeniyle oluşan doku eksikliklerini onarmak için doku nakilleri gerçekleştirebilecek ve kopan el ile organları dikebilecek

TRMCD Yönetim Kurulu Üyesi Prof Dr Murat Topalan, kanser, kaza veya doğuştan sebeplerle vücutta oluşan doku eksikliklerini onarmak için uygulanan mikrocerrahi yönteminin eğitimini uluslararası standartlarda vermeyi amaçladıklarını söyledi Mikrocerrahinin genel cerrahiden, organ nakline, organ kopmalarından kısırlık tedavisine kadar çok geniş alanda uygulandığını ifade eden Topalan, buna karşın tıp fakültelerinde yan dal eğitimi olmadığına dikkati çekti

Mikrocerrahi eğitimi için daha önceleri yurt dışına gidildiğini ifade eden Topalan, “Bu eğitim dünyada belli merkezlerde veriliyor Verdiğimiz temel bir eğitim ama Türkiye'de başka bir eğitim imkanı yok Bunu öğrenecekleri yer yok Türkiye'de ilk kez bir düzen içinde bu eğitim veriliyor Bu, üçüncü kursumuz Ülkenin büyük gereksinimi var Eskiden bu eğitimi almak için yurt dışına giderek belli merkezlere büyük paralar ödüyorduk Biz ise artık tam tersine uzman arkadaşlarımızın ayaklarına kadar eğitimi getiriyoruz” diye konuştu

KOÇLUK SİSTEMİ İLE EĞİTİM

Prof Dr Topalan, kursta tanesi 40 bin Avro'yu bulan 21 gelişmiş mikroskop kullanıldığını belirtti ve klasik kurslardan farklı olarak yeni tıp eğitimi kuralları çerçevesinde “koçluk sistemi” uyguladıklarını söyledi

Topalan, “21 mikroskopta çalışan 21 kursiyer, özel beceri gerektiren mikrocerrahi için ihtiyaç duydukları, her an yardıma hazır bir uzman buluyorlar Onlara bire bir eğitim veriyoruz” dedi

Kursiyerlerin beşinci gün sonunda mikrocerrahi uygulama yapabilecek durumda olacaklarını vurgulayan Topalan, gelecek yıl içinde 3 kurs açacaklarını bildirdi

Topalan, kursiyerlerin aldıkları temel eğitiminden sonra kendi kliniklerinde mikrocerrahi yöntemlerle topluma hizmet ettiklerini ve yeni araştırma modelleriyle bilimsel çalışmalar yapabildiklerini vurguladı

Türkiye'de yaklaşık 300 mikrocerrahi uzmanı bulunduğuna işaret eden Topalan, “Mikrocerrahi, 1 milimetrenin altındaki damarları dikebiliyor olmaktır Bunu yapabildikten sonra ayrı bir boyuta geçiyorsunuz Çok keyifli bir iş ama mikrocerrahi becerisi deney ortamında kazanılmadan insana uygulanmamalı” diye konuştu

Kopan bir parmağın 8-10 saatte, kol ve ayağın ise 4-6 saatte dikilebilmesi gerektiğini dile getiren Topalan, her ilde mikrocerrahi uzmanına ihtiyaç olduğunu söyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com