Mutlaka Okuyun -Önemli Bilgiler |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutlaka Okuyun -Önemli BilgilerMetal Zımbalı Poşet Çayları İçmeyin_ Dünya zımba telli poşet çayları terk etmesine rağmen (zımba yerine poşete, ip doğal yapıştırıcı yada dikiş ile tutturuluyor) Türkiye hâla metal zımbalı poşet çayları satıyorBu insan sağlığı için çok tehlikeli Çünkü metal zımbalı poşet çay, sıcak suyun içine girdiğinde ve uzun süre beklediğinde çay poşetinde metal çözünüyor Buda vücutta metal birikimine yol açıyorVücutta biriken ağır metal iyonları karaciğer, beyin, akciğerde çeşitli sorunlara ve kansere neden oluyor Özellikle limonlu çay içenler kesinlikle metal zımbalı poşet çay kullanmamalı Çünkü limon asit özelliğinden dolayı metalle tepkimeye girip metalin çözülmesine ve vücuda daha fazla metal yüklemesine neden oluyor Poşet çayları alırken yada kullanırken dikkatli olmak gerekirDokunduğunda naylon hissi veren metal zımbalı poşet çayları almayınOnun yerine lifli, doğal malzemeden yapılan , ipi dikişle yada yapıştırılarak tutturulmuş çayları tercih edin Önce şekeri atın Çünkü şeker soğutacak ve metalin çözülmesini engelleyecekSu mümkün olduğunca ılık olmalı ve metal zımbalı poşet çay su içersinde en fazla 2 dakika bekletilmeliAslında salt bitkiyi suda kaynatarak ve demleyerek hazırlamak en doğru yoldur Konservede Metalik Tat Tehlike Sinyali_ Konserve balık gibi yiyeceklerin konulduğu teneke kutu dediğimiz ambalajların, iç yüzeyi plastik malzemeyle kaplı ise standartlara ugundur Fakat bu tür bir önlem alınmadan salt metal ambalaj ile gıda ve gıda maddesinin suyunun teması söz konusu ise tüketilecek yiyeceklere çok dikkat edilmelidir Uzun süre beklemiş gıdaların tüketilmesi çok risklidir Bu nedenle son kullanma tarihine yakın ürünler tüketilirken metalik bir tat hissedilirse gıdanın tüketilmesi sakıncalıdır Son kullanma tarihi geçmemiş olsa bile bu tür bir tat alınıyorsa o yiyecekler tüketilmemelidir Tüketicilerin başvurması gereken noktalara ve ilgili firmaya bu konuda şikayet bildirimi yapılmalıdır Folyolar Alzeimer ve kansere sebep oluyor_ Alüminyum folyo ve streç film bazı maddelerle biraraya geldiğinde reaksiyona geçip çözülür Özellikle uzun süre alüminyum folyoda kalan sıcak, sulu , asitli yiyecekler aşınmaya neden olabilir Bu malzemelerin sürekli kullanımı halinde Alzeimer ve kanser gibi sağlık sorunlarına neden olabilir Plastik Damacanalar Sakıncalı_ Evinize gelen damacanaların yıpranmamış olmalarına dikkat edin Gerek su gerek yiyecekler açısından cam ambalajlar her zaman en sağlıklısıdır Streç Filmi Pişirme Esnasında Kullanmayın_ Streç Film plastik bir malzeme olduğundan dikkatli kullanılmalıdır özellikle sıcak yemeklerin saklanmasında kullanılmamalıdır Çünkü ısı ile temasında çok çabuk erir ve plastikteki zararlı kimyasallar yiyeceklere oradan da insan vücuduna geçer Plastik Bardak Kanser Eder _ Plastik bardak ve tabakları 70-90 derece sıcaklığındaki sıvılar ve yiyecekler içine konduğunda tehlike yaratır Sıcak sıvı plastik malzemeyi eritir Toksik maddeler ilk önce sıvıya sonra ağız yoluyla vücuda geçer; kansere yol açar Alüminyum Folyoyu Fırına Koymayın _ Alüminyum folyoyu tamamen koruma amaçlı olarak kullanmak yiyeceği folyoya sarıp buzdolabına koymak sağlıklıdır Ancak saklanacak gıdanın ıslak, çok tuzlu ve limonlu olmaması gerekiyor Alüminyum folyoya ısıtma işlemi uygulayarak balık vs yiyeceği alüminyum folyoya sarıp fırında pişirmek sakıncalıdır Çünkü yüksek ısı ve yiyeceklerin pişirilmesi esnasında çıkan kimyasal içerikli buhar, alüminyum folyo ile reaksiyona girebilir Alüminyum metal çözülerek gıdaya karışır Vücutta metal birikimine sebebiyet verir Kanser, akciğer, karaciğer hastalıklarına yol açabilirAlüminyum folyo yerine mumlu kağıt tercih edilmelidir |
|