Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geçmeyin, seyip, siğil

Siğil Seyip Geçmeyin

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siğil Seyip Geçmeyin

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr Sait Çal, son yıllarda yapılan çalışmaların verdiği sonuçlara göre, cinsel bölgelerde oluşan siğillerin, kadınlarda ileriki dönemlerde rahim ağzı kanserinin gelişmesine yol açabileceğini söyledi

Uzman Dr Sait Çal, yaptığı açıklamada, siğillerin bulaşıcı ve sıklıkla deriye kesik, çizik ve çatlaklardan giren virüsün üremesiyle oluştuğunu açıkladı Bugüne kadar siğillere can sıkıcı ama zararsız bir mesele olarak bakıldığını belirten Çal, "Son yıllarda yapılan çalışmalar, cinsel bölgelerde yerleşen siğillerin kadınlarda daha sonraki dönemlerde rahim ağzı kanserinin gelişmesine yol açabileceğini göstermiştir Bunun için yetişkinlerde cinsel bölgelerde ortaya çıkan siğillerde, eşlerin de mutlaka muayenesi ve tedavisi gerekir" dedi

En çok 10 ile 20 yaşlar arası kişilerde olmak üzere, her yaşta sıkça rastlanan siğillerin viral kökenli olduklarından herhangi bir tedavi yapılmadığı sürece büyüyebileceğine dikkat çeken Çal, "El sıkışma, öpüşme, dokunma, aynı havluyu kullanmayla da bu virüs başkalarına aktarılabilir Siğiller cildimizin farklı yerlerine yerleşip farklı görünüm ve yayılma özelliklerine sahip olabilirler Klasik siğiller, ayak tabanı ve cinsel bölgelere yerleşen siğillerdir Özellikle el tırnakları çevresindeki, avuç içleri ve ayak tabanlarındaki siğiller, uzun süreli ve inatçıdır Tıraş bölgelerinde ortaya çıkan siğiller kötü görünümü ve tıraşın etkisiyle çoğalma riski olduğu için önemsenmektedir Ayak tabanındaki siğiller ise, terleme dolayısıyla oluşan pişik ve vücut ağırlığının oluşturduğu basınç dolayısıyla yayılıp, yürümeyi engelleyecek kadar ağrı yapabilir Erişkinlerde cinsel bölgelere yerleşen siğiller, karşılıklı ve sürekli olarak bulaşma döngüsünden dolayı, aile hayatını olumsuz yönde etkilemekte ve kişisel hijyenin yeterince yapılamaması durumunda, kötü kokular ve mikropların yerleşimi için ideal ortam oluşturmaktadır" diye konuştu

Siğillerin tedavisinin mümkün olmakla beraber yine de her zaman tatminkar sonuç veremeyebileceğini anlatan Çal, "Tedavi seçiminde siğilin büyüklüğü, yerleşim yeri ve hasta uyumu göz önüne alınır Dondurma, yakma, bazı kimyasal maddelerin direkt uygulanması ve cerrahi çıkarım, tedavi seçenekleridir En çok tercih edilen tedavi yöntemi ise uygun büyüklükteki siğillere uygulanan ve en az iz bırakma riski olan dondurma işlemidir Bu yöntem, 2-3 haftalık aralıklarla ortalama 2 ila 4 seans uygulanmakla, sonuç alınabilen ve diğer tedavi seçeneklerine göre daha avantajlı bir tedavi seçeneğidir" şeklinde konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Siğil Seyip Geçmeyin

Eski 08-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Siğil Seyip Geçmeyin

Arkadaslar, sigilden ben de muzdarip olmustum benim de sag elimin bas parmagin basladigi yerde ve sag ayagimin bir tane parmaginda sigil cikmisti Ilkinde gidip dondurmustum sigilleri ama hic bir ise yaramadi, hatta daha da buyudu Sonra Sisli etfal hastanesine gittim ama gitmez olaydim Sisli Etfalin acikcasi kaliteli olmayan cildiye doktorlari sigilleri yaktilar ama ayaktaki yine gecmedi, eldekinde ise iz kaldi Bu arada ayaktaki sigiller cogalmaya basladi Sonra bir gun bir sey kesfettim

Simdi bunlar bu sigilleri yaktiktan sonra bana hic pansuman yap demediler Ben de bakiyordum yanik yaralari gittikte iltihaplanmaya basladi Ayrica hemen yanda sigller yine cikiyordu Bunun uzerine ben de kendi kendime tenturdiyot surmeye basladim Ayrica siglleri nemli tutmaktan mumkun mertebe uzak durmaya basladim Mesela sigilli bolgeyi bir sey ile kuruttuktan sonra kesinlikle o seyi cope etiyordum hatta yakiyordum Ondan sonra tendurdiyot suruyordum sigillere ve onun etrafina Yaklasik bir hafta icinde ayagimda kucuk sigiller kuruyup dustuler Ayagimdaki buyuk sigil de bayagi bir kuculdu Bu yuzden size tavsiyem, ozellikle kucukm sigillerde %100 etkili olan tendurdiyot kullanin Gidin bir eczaneye ve siradan bir tendurdiyot alin, o tendurdiyottan sigilli alani kaplayacak sekilde her gun 4-5 defa kullanin Tendurdiyotu sigilli alana damlata damlata surun, ta ki sigilli alan tendurdiyot ile kaplansin onadan sonra bu islemi gunde 4-5 kez tekrarlayin Sakin surdukten sonra sigilli alani yikamayin Sigilli alani nemli tutmayin Bu sekilde tendurdiyot surerseniz o tendurdiyot bir sure sonra katmanlasip kuruyup yere dusecek beraberinde de sigilin tumunu, yada onemli bir kismini dusurecek Simdi gelelim bu yontemin bilimsel aciklamsina:

Arkadaslar sigillerin sebebi viruslerdir Sigillere sebeb olan virusler nem VE (veya degil) temas yoluyla etrafa yayilirlar Mesela diyelim ki ayaginizda bir sigil var Kapali bir ayakkabi giyin ve o ayakkabi ile beraber ayaginizi suya batirin 10 dakika, sonra cikarin o ayaginizi ve gun boyu boyle nemli ayakkabi icinde gezin Ertesi sabah sigillerin cogaldigini goreceksiniz Bu yuzden siglli bolgeyi tendurdiyotledikten sonra sargi bezi ile ortun ki diger alanlara temas etmesin Ayaginizda sigil varsa, ayakkabi giymeyin, terlik falan giyiyin Temas ve nem yoluyla bulsan bu sigil viruslerini oldurmenin cok az yolu var cunku diger canli mikroorganizlara (bakteriler) benzemezler Bu virusler ateste yandiginda veya alkolun icinde olurler Yani donma, dondurma, agizdan alinan ilaclar kar etmez bu viruslere Ki bir cok hastane yakarak yok etmeye calismaktadir, ki bu yontem cok tahrip etmekte cildi ve eger sonradan gerekli pansumani yapmazsaniz, sigiller yine geri gelir Benim ornegimde Sisli Etfalin "kaliteli" cildiye doktorlari pansuman konusunda tek kelime etmedikleri icin bu sigiller geri geldi Sonuc olarak bir icinde yuksek miktarda alkol barindiran tendurdiyot sigil tedavisinde iyi sonuclar verir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com