Hastaneye Nükleer Tıp Ve Oksijen Üretim Merkezi |
08-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hastaneye Nükleer Tıp Ve Oksijen Üretim MerkeziHASTANEYE NÜKLEER TIP VE OKSİJEN ÜRETİM MERKEZİ Hastalarına en iyi ve kaliteli hizmeti vermeyi prensip edinen Karabük Devlet Hastanesi'nde nükleer tıp merkezi hizmete girerken, oksijen üretim merkezi de kuruldu Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Nurullah Soyhan basın toplantısı düzenleyerek hastanede hastalara hizmet vermeye başlayan Nükleer tıp merkezi ve oksijen üretim merkezi ile ilgili bilgiler verdi “Hasta ve Çalışanlar İçin Her Tür Güvenliği Sağladık” Nükleer tıp hizmetinin Karabük Devlet Hastanesi'nde verilmeye başlaması nedeniyle daha önce Kastamonu, Ankara ve İstanbul'a giden hastaların bundan böyle bu illere gitmeyeceğini belirten Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Nurullah Soyhan, basın toplantısında ilk olarak nükleer tıp ile ilgili bilgiler verdi Soyhan, 'Biz Karabük Devlet Hastanesi olarak değişimi ve yenilikçiliği temel felsefe olarak belirledik Sadece sağlık hizmetlerini üretmekle değil toplumun sağlığının yönlendirilmesi ve sağlığın geliştirilmesi gibi çok önemli değerleri de amacımız içerisinde çok önemli kriterler olarak kabul ettik Bu doğrultuda Karabük Devlet Hastanesi Karabük'te sağlık hizmetlerinin gelişmesinde öncü olmuştur Değişimleri ilk başlatan ve yenilikleri getiren hep Karabük Devlet Hastanesi olmuştur Yine Karabük Devlet Hastanesi olarak bir öncülük daha yaptık Buda yeni bir hizmet olan Nükleer tıp hizmetleridir Bilindiği üzere ilimizde nükleer tıp hizmetleri ile ilgili sağlık kurumu ve kuruluşu bundan önce mevcut değildi Bu nedenle hastalarımız nükleer tıp ile ilgili olan hizmetleri daha çok Kastamonu ve Ankara'da koşullar ölçüsünde de İstanbul ilinden almakta idiler Sağlık hizmetleri çok kutsal olan hizmetlerdir Hastaların bu tür hizmetlere çok kolay erişilebilir olmaları da bu hizmet kalitesinin temel hizmetlerinden birisini oluşturmaktadır Maalesef bugüne kadar nükleer tıpla ilgili olan hizmetler ilimizde verilmediğimiz için hastalarımız bir çok maddi ve manevi sıkıntılara katlanarak Kastamonu, Ankara veya İstanbul'a giderek bu tetkiklerini yapmak zorunda kalıyorlar idi Karabük Devlet Hastanesi toplum sağlığını yönlendirilmesi, sağlığın geliştirilmesi ve halkımıza öncelikli kaliteli sağlık hizmetleri sunma konusundaki sorumluluğun idraki ile çalışmaları başlatmıştır Bu çerçevede 2008 yılında nükleer tıpla ilgili hizmet alım ihalelerini gerçekleştirmiş ve 2009 Mayıs ayında da halkımıza nükleer tıpla ilgili hizmetleri Karabük ilinde vermeye başlamıştır Nükleer tıp basit tanımıyla nükleer tıp hastalarının tanı ve tedavisinde radyo aktif maddelerinin kullanılmasıdır Nükleer tıp ile ilgili çalışmalarda ruhsatlandırma oldukça önemli bir işlemdir Bu çalışmaların bilimsel açıdan yürütülebildiğinde aynı zamanda her çevre hem de hasta güvenliği açısından gerekli koşulların yerine getirilmiş olması gerekliliği nedeniyle hem Sağlık Bakanlığı'ndan hem de Atom Enerjisi Kurumu'ndan izin alınması gerekmektedir Bu nedenle Karabük Devlet Hastanesi'nde olan nükleer tıp ile ilgili izinler alınarak ruhsatlandırma işlemleri yapılmıştır Nükleer tıp çok duyarlı bir tetkik yöntemidir, teşhislerin kesin olarak konulması ve teşhislerde güvenirlilik oranının çok yüksek olmasını sağlamaktır Karabük Devlet Hastanesi teknoloji açışından mükemmel donanıma sahip olup hastalarına hizmetlerini her geçen gün daha kaliteli bir şekilde sunmaya devam etmektedir Karabük Devlet Hastanesi toplumsal sorumluluğunu yerin getirmiştir Nükleer tıpı hastalarımızın hizmetine sunmuştur Bundan sonra nükleer tıpla olan tektik gerektiren hastalarımız artık başka bir merkeze gitmeleri söz konusu değildir Bu ihtiyaçlarını Karabük Devlet Hastanesi nükleer tıp merkezinde karşılayabileceklerdir' dedi Sağlık Yayıncılık 'Kaliteli Oksijen Üreteceğiz' Basın toplantısında ikinci bir yeni hizmetin oksijen üretim merkezi olduğunu belirten Karabük Devlet Hastanesi Başhekimi Nurullah Soyhan bu merkezde kaliteli oksjiyen üreteceklerinin altını çizerek, 'Sağlık hizmetleri süreklilik arz eden hizmetlerdir Yani kesintiye uğramaması gereken hizmetlerdir Çünkü sağlık hizmetleri sadece yaşam kalitesini değil yaşamı doğrudan doğruya etkileyen hizmetleri ifade etmektedir Karabük Devlet Hastanesi bu sorumluluğunun bilincinde olarak yine öncülük yapmıştır Değişimi, yeniliği prensip olarak kabul eden varlığını hastalarına borçlu olduğunu bilen, amacı devletine, milletine her ne koşulda olursa olsun hizmet etmek olan fedakar insanların topluluğu olan bu aile burada da gerekli görevini yapmıştır ve Karabük Devlet Hastanesi Oksijen üretim merkezini kurmuştur Oksijen üretim merkezi ile biz hastalarımıza kesintisiz, gerek Sağlık Bakanlığımızın, gerekse Dünya Sağlık Örgütü olsun, Uluslar arası Sağlık Kuruluşlarının belirlemiş olduğu standartlar uygun, hastalarımızın soluyabileceği oksijeni yani medikal oksijeni artık kendisi üretmektedir ve hastalarına sunmaktadır Hizmetimiz kesintisiz ve aralıksız devam etmektedir Yine nitelik ve kalite açısından en mükemmel ve kaliteli oksijeni üretmekteyiz Oksijen üretim merkezi için kurucu firma ile çalışmalarımız devam etmektedir En kısa zamanda alınan ürünler gerekli yerlere gönderilecektir burada değerlendirme yapıldıktan sonra sonuçlarını halkımıza basın yolu ile duyuracağız Biz her zaman olduğu gibi bugünde hasta güvenliğimizi olmazsa olmazlarımızdan kabul ediyoruz Hasta güvenliğimiz için yapmamız gereken her türlü çalışmalarımızı devam ettiriyoruz Oksijen üretim merkezide sonuçta bu inancın bir sonucu ve ifadesidir' diye kaydetti |
|