![]() |
'Kanserojen Yağ' Denetimde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Kanserojen Yağ' DenetimdeKanserojen madde içeren yağların kullanımının önüne geçebilmek için Malatya Tarım İl Müdürlüğü harekete geçti ![]() Pastane, lokanta ve yemekhane gibi kızartma işlemi yapılan işyerlerinde kızartma yağlarının fazla kullanılmasını önlemek amacıyla alınan cihazlarla etkin denetim yapılacağı belirtildi ![]() Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bundan sonraki denetim ve kontrollerde bu cihazlar kullanılacağından, kızartma yağı kullanan işletmelerin insan sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde üretim yapmaları sağlanacak ![]() ![]() Kızartma yağlarıyla ilgili de şu bilgiler verildi: "Kızartma sırasında gıda maddesi ile kızartma yağı arasında aynı anda önemli miktarda ısı ile kütle iletimi olur ![]() ![]() ![]() ![]() Türk Gıda Kodeksinin Kızartma Amacıyla Kullanılan Katı ve Sıvı Yağların Kontrol Kriterleri Tebliği gereği, pastane, lokanta, yemekhane gibi kızartma işlemi yapılan yerlerde, yağlarda polarizasyon ölçümü yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() Kızartma yağlarının ölçümlerinde kullanılmak üzere, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Tarım İl Müdürlüğü'ne iki adet yağ ölçüm cihazı alındı ![]() iha |
![]() |
![]() |
|