![]() |
'Yeşil Altın' Antepfıstığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Yeşil Altın' AntepfıstığıE vitamini yönünden ceviz ve pikan fındığından zengin olan antepfıstığı ayrıca A ve B1 vitaminleri içeriyor ![]() Kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan “resveratrol” maddesinin antepfıstığında da bulunduğunu tespit eden Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Bu araştırmasının, Türkiye ve dünyada geniş yankı bulduğunu, yurt içi ve dışında birçok televizyon ve radyo programlarında antepfıstığının bu özelliğinden bahsedildiğini ifade eden Tokuşoğlu, bu kapsamda GTO’nun desteğiyle “Yeşil Altın Antepfıstığı” adlı kitabı hazırladığını ve basılıp piyasaya sürüldüğünü söyledi ![]() Tokuşoğlu, kitapta antepfıstığının dünyadaki üretim merkezleri, ülkedeki üretim miktarı, tarımı, hasadı, depolanması, bileşimi ve sağlığa etkilerinin yer aldığını bildirdi ![]() Kitapta özellikle kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltan “resveratrol” adlı maddeden genişçe bahsettiğini dile getiren Tokuşoğlu, şunları kaydetti: “Bu madde, insan sağlığı açısından son derece önemli bir antioksidan maddedir ![]() ![]() ![]() ![]() Antepfıstığı, E vitamini açısından cevizden zengin Tokuşoğlu, vitamin ve mineraller açısından zengin olan antepfıstığının, E vitamini yönünden ceviz ve pikan fındığından zengin olduğunu, ayrıca bu üründe A ve B1 vitamininin de bulunduğunu söyledi ![]() E vitamininin bazı kanser türlerine karşı azaltıcı etkiye sahip olduğunu belirten Tokuşoğlu, günde bir avuç yenecek antepfıstığı ile bir insanın günlük E, A ve B1 vitamininin önemli bölümünü karşılayabileceğini kaydetti ![]() Tokuşoğlu, antepfıstığının görmeden, hücre yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar birçok önemli görevler üstlendiğini belirterek, “Kitapta bu konuların tamamını işledik ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|