Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asteni

Asteni

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Asteni

Hayatımı gerçekten uzun süre çekilmez kılan bir hastalığı paylaşmak istiyorum arkadaşlar Ben doktor bir arkadaşımın tavsiyelerini dinleyerek başa çıktım Burda ilaç ismi telaffuz etmek istemiyorum ama içeriğinde "sitrülin malat" olmasına dikkat etmek lazım ben stimol kullandım Sizde de bu tarz bir durum olduğundan şüpheleniyorsanız doktorunuza bir danışın derim

Bu da asteni hakkında bulduğum kısa bir yazı:

Sabahları uyanırken güçlük çekiyorsanız sürekli bir üşengeçlik isteksizlik ve konsantre bozukluğunuz varsa çabuk yoruluyor ve kendinizi sürekli uykusuz hissediyorsanız asteni kişilerinden birisisiniz

Cağımızın hastalığı haline gelen asteni bir enerji bozukuluğudur yani kişinin kendisini sürekli bitkin güçsüz hissetmesidir Ustelik istirahatlede geçmeyen bir yorgunluktur Bu sebepledir ki metabolik yorgunluk olarak tanımlanan asteni fiziksel yorgunluktan daha farklıdır

Bunlar sosyal ve özel hayatınızı ciddi boyutlarda etkileyecek düzeyde sıkıntılardır Asıl sebebi olarak ise vücudun yeterli enerjiyi sağlayamaması gösterilebilir Cünkü gereken enerji tam olarak sağlanamadığında bazı zararlı maddeler çıkarak vücutta birikirler Bu da tüm bu şikayetlerin ortaya çıkmasına sebep olabilecek düzeyde bir faktördür

Asteni daha çok mevsim geçişlerinde iş koşulları ağır kişilerde ve kronik rahatsızlığı olan ve enfeksiyon geçiren kişilerde ve ameliyat sonrası iyileşme dönemlerinde görülen bir şikayettir Ayrıca tedavisi mümkün olan bir durum olan asteni doğru kişiler tarafından doğru ilaçlarla kişi eski sağlığına kavuşabilir Ayrıca kişi içeriği konusunda tam bir bilgi sahibi olmadığı gıdalardan ve kimyasal maddelerden uzak durarak kendilerinin yararına en önemli adımı atmış olurlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Asteni

Eski 08-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Asteni

Merhabalar özel bir kolejde beden eğitimi öğretmenliği yapmaktayım Bazı günler kendimi gereksiz bir şekilde acayip yorgun hissediyorum ve bu öğretmenlik hayatımdan özel yaşantıma beni birçok alanda etkiliyor Geçen gün öğrencilerimden birinin velisi adını net hatırlayamadığım bir ilaç kullandığını söylemişti; muhtemelen yukarıda bahsi geçen stimol denen şeydi ve özellikle yetişkin insanlarda baya faydaları olduğunu söyledi Yakın zamanda denemeyi düşünüyorum umarım işe yarar
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com