![]() |
Bazı Kişiler Ve Kültür |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bazı Kişiler Ve KültürBazı kişiler var ![]() Bir futbol takımının tüm kadrosunu ezbere bilirler ![]() Hem de hepsinin hayat hikayesi ile birlikte ![]() Belki kulüp başkanı bile bu kadar bilgili değildir ![]() Bunlara üç tane sadrazam ismini sorun,bilmezler ![]() Dünya görüşleri bir topun boyutları kadardır ![]() Bazı kişiler var ![]() Bir mankenin tüm aşıklarını bir çırpıda sayabilirler ![]() Mankenin kendisine sorsanız,çoğunun ismini unutmuştur ![]() Bunlar iki tane kadın yazarın adını bilemezler ![]() Sosyal konulardaki düşünceleri magazin ile sınırlıdır ![]() Bazı kişiler var ![]() Beşinci sınıf bir şarkının sözlerini papağan gibi söylerler ![]() Söz yazarının bile tümünü hatırlayacağını sanmıyorum ![]() Ama bu kişilere en ufak bir genel kültür bilgisi sorun ![]() Dut yemiş bülbüle dönerler ![]() Bilgi birikimleri ezbercilik zırhı ile kaplıdır ![]() Basit bir yorum yapmaktan bile acizdirler ![]() Bu kişilerin sohbetlerini dinlerseniz içiniz sıkılır ![]() İncir çekirdeğini bile doldurmayan,içi boş ve kof laflarla vakit geçirirler ![]() Onların yanından kaçmak için fırsat kollarsınız ![]() Vaktiniz ziyan oluyor diye içiniz sızlar ![]() Bilim dünyasına evrenin ucundaki bir yıldız kadar uzaktırlar ![]() Merak ve araştırma gibi eylemlere beyinlerinde yer yoktur ![]() Fikir üretmenin en ufak bir kıvılcımına bile tanık olunamaz ![]() Sabit fikirleri açılmaz şekilde kilitlenmiştir ![]() En önemlisi de yarı cahildirler ![]() Bilmediklerinin farkında değillerdir ![]() Onlara herhangibir doğruyu anlatamazsınız ![]() Zira onlar sadece öğretim görmüşlerdir ![]() Hiçbirisine eğitimin ufuk açıcı niteliği verilmemiştir ![]() Geçen yıl TV de Kim 500 Milyar İster yarışmasında izlemiştim ![]() Kişiye sorulan soru şu idi: Hangi şehrimizde liman yoktur? a-İstanbul b-İzmir c-Trabzon d-Sivas ![]() İnanmayacaksınız ama o kişi cevabı bulamadı ![]() Şimdi diyeceksiniz ki,heyecanlanmıştır,stüdyo ortamı aklını karıştırmıştır ![]() Ama sorulara geçmeden önce sunucu kendisi ile sohbet etmişti ![]() Yarışmacı kişi ,oturduğu sandalyede yatakta yatar gibi rahattı ![]() Çok bilmiş bir tavırla sırıtarak etrafa gülücükler saçıyordu ![]() Lise mezunu imiş ![]() ![]() Bir başka olay da üniversitede oldu ![]() Fakültenin hocaları binbir rica ile Amerika’dan dünyanın sayılı bir bilim adamını getirmişler ![]() Adam, öğrencilerin öğretim gördüğü bir konuda konuşma yapacak ![]() Aynı saatte bir başka salonda bir bayan magazin yıldızı da toplantı yapıyor ![]() Her iki salondaki öğrenci sayısı şöyle: Bilim adamının salonunda 6 öğrenci ![]() Magazin yıldızının salonunda 700 öğrenci ![]() |
![]() |
![]() |
|