Milliyet'ten Yine Yalan Haber |
08-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milliyet'ten Yine Yalan Haber'Namaz Molasına Tepki' Haberi Yalan Çıktı Mütedeyyin insanlarla ilgili sayısız yalan haber üreten Milliyet'in namaz molasına tepki haberi de yalan çıktı Hürriyet yazarı Yalçın Doğan’ın, vatandaşın namaza olan ilgisini hazmedemeyen maksatlı yazısının ardından Milliyet Gazetesi de dünkü sayısında yalanlarla dolu namaz karşıtı bir habere imza attı ‘Yolda zorunlu namaz molası’ başlığıyla manşetten verilen haberde, şehirlerarası yolculuklarda ‘namaz molası’ talebinin arttığı belirtilerek bu durumun vatandaşlar ve otobüs işletmeleri arasında rahatsızlık oluşturduğu namaz molasına zorlanan şoförlerin psikolojik baskıya maruz kalıp sağlıklı araç kullanamadıkları iddia edildi OTOBÜS ŞOFÖRÜ YAŞANANLARI ANLATTI! Milliyet’in yalanlarla dolu haberinde adı geçmeyen otobüs kaptanı Yüksel Uzun haberi yalanladı Vakit’in ulaştığı 33 yıllık kaptan Yüksel Uzun, yaşanan olayın ayrıntılarını şöyle anlattı: “Otobüste 54 yolcu vardı Samsun çıkışında bazı yolcular akşam namazını kılmak istediklerini söylediler Bu talebi dile getirenler o kadar nazikti ki, abdestli olduklarını namazı iki dakika içerisinde kılacaklarını bile belirttiler Gelen talep üzerine yolun kenarında otobüsün park etmesine son derece müsait caminin önünde durdum Yolcular, memnuniyet içinde indiler Bir kısmı camiye gitti Bir kısmı da tuvaletlere gitti 54 yolcu içinde bir kadın tepki gösterdi ‘Namaz için niye duruyorsunuz?’ diye söylenmeye başladı Diğer 53 kişi ise memnun oldu Zaten o kadın lafını bitirmeden namaz için camiye gidenler ibadetlerini yapmış ve otobüse dönmüşlerdi Tuvalete gidenler, namaz kılanlardan sonra geldi” “HIRİSTİYAN MEMLEKET OLSA BUNU YAŞAMAZDIK” Yaşananların bu kadar büyütülmesine ve haberi bu şekilde çarpıtılmasına şaşırdığını belirten kaptan Yüksel Uzun sözlerine şöyle devam etti: “Benim anlamadığım, Müslümanların 5 dakikalık namazının böylesine hedef alınmasına anlam veremiyorum Hıristiyan memleketinde yaşamıyoruz Hatta Hıristiyan memleketinde olsak saygı gösterirler Gazetenin biri, bir kadının lafına bakarak 53 yolcunun duygularını, hassasiyetlerini hiçe sayması anlaşılır değil Yüzde 2 tepki gösteriyor, yüzde 98 memnun Gazeteler millete hitap etmezler mi?” Şoför Uzun, servis görevlisi arkadaşının namaza itiraz etmesine rağmen dışarıda sigara içmeyi ihmal etmeyen bayanın namaza gidenlere küfür ettiğini anlattığını bunu çok abes bulduğunu söyledi Milliyet, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı ve TOFED Başkanı Mustafa Yıldırım’ın sözlerini de çarpıtarak habere ekledi ‘HABERİ YAZANIN DİNİ BİLGİSİ EKSİK’ İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, haberin özü ile kendi açıklamalarının uyuşmadığını ve ifadelerinin çarpıtıldığını söyledi “Kanaatimce haberi hazırlayanın dini bilgisi çok eksik ve kavramları yanlış kullanmış”diyen Çağrıcı, “Haber benim açıklamalarımla kesinlikle uyuşmuyor Bu bakımdan vatandaşların ibadet gibi hassas bir konuda yanlış kanaate varmaması bakımından düzeltme yapılması gerekiyor” diye konuştu MUSTAFA ÇAĞRICI NE SÖYLEDİ? Milliyet gazetesinin haberinde açıklamalarının saptırıldığını belirten İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, her şartta namaz kılma talebinin bir Müslümanın hakkı olduğunu vurguladı ve konunun aslını da Vakit’e anlattı: “Yolculuk namazı kazaya bırakmak için kesinlikle mazeret sebebi değildir Yolcu olsun olmasın her Müslümanın namazını vaktinde kılması farzdır Mola esnasında uygun yerlerde namazını kılar Seferiyse o usûle göre kılar Kişi, kendi iradesini aşan bir sebeple mola yerinde namaz kılamayacağını anlarsa araç içerisinde ima ile namazını kılar Oturduğu yerden secdeye biraz daha eğilerek müsaitse koltuğa başını secde ederek namazını kılar Ama herhangi bir sebeple kılamazsa namazını kaza eder Namaz oruca benzer o şekilde kaza edilir diye anlamış İşin aslı öyle değildir Seferi olan bir insan orucunu tutmayabilir ama seferi insan namazını vaktinde kılmak zorundadır” Haberin çarpıtıldığının altını çizen Çağrıcı, gerek Milliyet gazetesine, gerekse diğer basın kuruluşlarına düzeltme metni geçtiğini de sözlerine ekledi TOFED BAŞKANI DA MİLLİYET’İ YALANLADI: ‘ÖYLE BİR İFADE KULLANMADIM’ Haberde geçtiği şekliyle ‘sektörün başağrısı oldu’ diye bir ifade kullanmadığını belirten TOFED (Türkiye Otobüsçüler Federasyonu) Başkanı ve Ulusoy Turizm Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, otobüs firmalarının mola yerlerini ve zamanlarını namaz ve iftar-sahur saatlerine göre ayarladığını kaydetti Yıldırım, “Niye başağrısı olsun, insanların böyle hakları var Biz de bu istekler doğrultusunda kolaylık sağlıyoruz Herkesin inancına saygı gösteriyoruz” dedi Kaynak: Vakit |
Milliyet'ten Yine Yalan Haber |
08-16-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milliyet'ten Yine Yalan Haberbencede saçma bence en güzeli arabanın arka kısmına bi tane mescit yapılsın isteyen gider namaz kılaryuhhh be kardeşim ne günlere kaldık abartmayınaltıüstü yolda gidion yha kaza kılsan nolur?şahsen ben namaz kılmıorum ama kılan için arabanın durdurulması saçma molada kılsın bana ne?o zmn bende satanistim dielim kedi kesicem durdurcaklarmı arabayı?yapmayın yha ibadet farklı bişeydir sadece müslümanlara özgü deil eğer msülümana yapıosan ayrıcalığı hristiyana da ötekinede yaparsın bununda altından kalkılmaz |
|