Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kullanabilmek, turkcemizi

Turkcemizi Kullanabilmek!

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Turkcemizi Kullanabilmek!

Yalniz bu forumda degil diger forumlarda da dikkatimi ceken ozellikle yeni nesil genclerimizda Ingilizce hayranligi seklinde garip tuhaf bir durum var Insanlarimiz o guzelim Turkcemizi kullanmak yerine kelimelere ingilizce karistiriyor, w,q,x seklinde harfler alfabemizde olmamasina karsin bunlarin kullaniminda ozel bir gayret sozkonusu

Sirf bununlada bitmiyor, ingilizce kelimeleri direk getirip Turkce cumlenin icinde kullanan kardeslerimizde mevcut Aman neden yaptiginizi anlamiyor ve bilmiyorum Neden sahip cikmayiz su degerlerimize, bu cok zor degil

Bu dunyada insanlar somurge oldugu icin dillerini konusamiyorlar, hamdolsun ki bizler huruz, bosverin boyle ufak oyunlari dilimizi guzel konusup yeni nesillere guzel bir miras birakalim

Sakin konuyu farkli yerlere cekmeyin ben demiyorum ki yabanci dil ogrenmeyin Tabiki ogrenin, benim suan Ingilizce ve Cincem var, keske imkanim olsada bir - iki dil daha ogrenebilsem, bir lisan = bir insan

Hadi arkadaslar biraz daha ozen gosterelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com