Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyanın, insanından, soykırım, yanıtı, zeki

Dünyanın En Zeki İnsanından Soykırım Yanıtı...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın En Zeki İnsanından Soykırım Yanıtı...

Dünyanın en zeki insanından soykırım yanıtı

MALATYA (İHA) - Dünyanın en zeki insanı ünvanına sahip ProfDr Naida Camukova, Ermeni Soykırım iddiaları için "Soykırım ne demektir? Bir soyu kırarak yok etmek değil mi? Bir Ermeni varsa, soykırım olmamıştır" dedi

Dünyanın en zeki insanı olarak bilinen Dağıstan Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi ProfDr Naida Camukova, Malatya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün davetlisi olarak Malatya'da, "Zeka, ahlak ve eğitim üçgeninde Türkiye" konulu bir konferans verdi Konferansa Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile birlikte kalabalık bir halk topluluğu izledi

Çok sayıda vatandaşın salonda yer kalmadığı için dışarıda kurulan ekrandan izlediği konferansın açılışını yapan Belediye Başkanı Akın, Belediye Konferans Salonu'nun 9 yıldan beri ilk kez böylesine bir kalabalıkla dolduğunu söyledi

Açılış konuşmalarının ardından konferansa başlayan Camukova, kendisini hiç kimseden hiçbir farkı olmayan biri olarak gördüğünü belirterek, "Zeka üzerine ahkam kesemem" dedi

Camukova, 40 üzerinde ülke gezdiğini belirterek "Bu ülkelerde 100 üzerinde milletle muhatap oldum Muhatap olduğum milletin içinde binlerce fikir, milyonlarca duygu içinde kaldım" diye konuştu

Türkiye'deki uygarlığın önemli bir sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Camukova, şöyle konuştu: "Dengeyi kaybettirme günahını başkalarına vermişse, dengeyi bulma ve kurma ödülünü de Türklere bu uygarlıktaki insanlara vermiştir Cenab-ı Allah Bunun sorumluluğunu taşıyan insanlara 'Her derdin bir şifası vardır' denildiği gibi, bu zorunluluğun karşısında da muhakkak bir güç vermiştir O gücü ortaya çıkarabilmemiz için eğitimimizi, ahlakımızı ve eğitimimizi konuşmamız gerekir"

Camukova, kendisine yöneltilen sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi:

"Yaşayan bir Ermeni var mıdır? Bir tereddüdünüz yok, var Soykırım ne demektir? Bir soyu kırarak yok etmek değil mi? Bir Ermeni varsa, soykırım olmamıştır Arkasından hemen bazılarınızın beyninde canlanmış olan bir soruyu ben size soruyorum veya kendime soruyorum 'O zaman Nazilerin de Yahudilere yaptığı soykırım değilmiş ki, Yahudiler de yaşıyor' diyorsunuz Savaşlarda olan karşılıklı katliamlar ve izdihamlarla emeli soykırım olarak insanları öldürmek farklı şeylerdir Nazilerin emeli Yahudileri yok etmekti Türkiye'de yaşayan hiçbir insanın emelinde Ermenileri yok etmek gibi bir şeyin aklından geçtiğini düşünemiyorum"

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, konferansın ardından Camukova'ya kayısı hediye etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com